We hebben onze eerste Kanopolo wedstrijd gehad. Afgelopen zaterdag 5 maart waren we uitgenodigd door de Alphense Kanovereniging voor een oefenwedstrijd bij hen in het zwembad. Om half zes vertrokken we met de trailer met zes poloboten, helmpjes en peddels richting Alphen aan de Rijn. Daar aangekomen genoten we eerst van een kopje koffie, daarna boten afladen en vervolgens het heerlijk warme zwembad water in.

Alphen had hun eerste en tweede team gemixt op het water liggen om zo een beetje eerlijke verdeling te maken. Wij begonnen onze eerste wedstrijdje van tien minuten tegen het eerste Alphense team. Tijdens het invaren hadden we al de tactiek besproken: Koen in de spits, Jorn er iets achter en drie man in de verdediging. Jorien lag op doel.

Het spel ging er al meteen lekker hard aan toe. Helaas hebben we dit potje wel verloren. Toen mochten we even pauze nemen en hierna tegen het andere Alphense team.

Ondanks dat we deze ook verloren boden we wel veel weerstand en liep het bij ons best wel aardig. We konden best goed druk uitoefenen op het andere team. Maar doordat we te langzaam reageerde tijdens een counter van hun kant, kregen we een tegengoal.

Toen werd Thomas om geduwd door een tegenstander en moest hij zwemmen. Geeft niets, zeker niet in een zwembad. Erg dapper dat je mee speelde Thomas!

Na deze wedstrijd speelde we nog twee potjes tegen de twee teams. Ook deze twee verloren we, maar we speelde best lekker. Na afloop deden we nog een biertje in het clubhuis van de Kromme Aar.

Deze oefenwedstrijd was een goede opsteker voor ons en ook zeker een leermomentje. Op naar 5 juni, dan spelen we ons eerste toernooi in Venlo! Mochten er nog mensen zijn die mee willen trainen, vanaf vorige week trainen we elke donderdag om 20:00 uur.

Team de Batavieren: Hugo Zalm, Ben Aartsen, Jorien Jasper, Koen Heikens, Thomas Kemperman en Jorn van Vliet (Leon Steyns was helaas ziek)

Wedstrijden gewonnen: 0 Wedstrijden verloren: 4 Doelpunten gemaakt: 2