Afgelopen weekeinde werd in Harkstede het 3de weekeinde gespeeld van de competitie voor de Nederlandse titel in 4 standaard klassen, een jeugdklasse en voor het eerst, ook een aparte damesklasse. De NKSV de Batavier heeft daar ondanks een suboptimale teamsamenstelling, de 3de plaats behaald, in de 3de klasse.

polo nk 201409 6

Elke, die vanuit Rijnland voor haar studie in Nijmegen ook bij de NKSV de Batavier is beland, heeft met ons in de 3de klasse meegespeeld en ook bij één van de damesteams (The Unlimited Edition); haar damesteam behaalde eveneens een 3de plaats. Ook Conrado, een 14-jarige jeugdspeler hadden we in de camper gepakt en in Zuidlaren afgezet, zodat hij zijn vriend van het Groningse GKV kon overnachten en met hen in de jeugdklasse mee kon varen. En ook dat team werd 3de en Conrado was één van de topscoorders.

polo nk 201409 7

Het was dus een erg succesvol toernooi. Maar het was dit weekeinde ook erg spannend voor het 3de-klasse team. We moesten het rooien zonder onze keeper Bram en onze meest ervaren speler Koen en hekkensluiter Ben. We hadden dus geen wisselspelers (bij kanopolo mag je tijdens de wedstrijd continue doorwisselen). Ik werd daardoor keeper en de rest van het team hield mij zo goed mogelijk uit de wind.

polo nk 201409 3

“Gelukkig ging die onder het doel door”

We stonden op een gedeelde 2de plaats na de eerste 2 weekenden en we vreesden dat we dat we podiumplekje wel konden vergeten. Maar ondanks onze nieuwe samenstelling, slaagden we erin goed samen te spelen, afspraken te maken en zelfs een nieuwe tactiek uit te proberen.

polo nk 201409 1

Het is en blijft een adrenalinesport en wij Batavieren, dus helemaal zonder gevloek, gescheld en rotte-vis-uitspraken zijn we er ook dit keer niet vanaf gekomen, maar dat is veelal van korte duur; maximaal tot het eerste biertje……….. We wilden ’s avonds eigenlijk bbq-en, maar een luie pizza kwam eerst. En maar goed ook achteraf, want het verbranden van de pizza-dozen was lekker warm en zo vermakelijk, dat enkele jongeren een 1/2u later ook een eigen vuurtje van gesprokkelde takjes hadden gemaakt.

Maar we hadden goede voornemens en lagen deze keer niet alleen niet als laatste in onze nesten, maar ook erg op tijd; een goede mix van gezelligheid en prestatie dus.

polo nk 201409 2

polo nk 201409 4

polo nk 201409 5

“Op weg naar de beker”

polo nk 201409 8

polo nk 201409 9