NK 2012 – Den Haag juni en Harkstede September

Zoals we in Wormer vorige eindigden met welverdiende biertjes, zo namen we in Harkstede al op de vrijdagavond bij aankomst een redelijk voorschot op nog te behalen resultaten. Tegen 1.30u ons nest in en dan is 6.45u vroeg dag.

Maar voordat het 6.45u was op zaterdag 15 juni, zo was het ca. 3 mnd. geleden eerst zaterdagochtend tegen zessen dat we bij het clubgebouw verzamelden. Dat was voor het 1ste deel van het NK in Den Haag, alwaar onze eerste wedstrijd om 8.30u begon.

Wat Den Haag betreft, zal een lang verhaal kort gemaakt worden; op 1 gelijkspel na hebben we alles verloren en eigenlijk werden we gewoon weggevaren. Ondergetekende zat ook nog net iets te wankel in de boot om als een wildebras voor de overwinning te kunnen gaan.

Zo begonnen we in Harkstede dus zo ongeveer op de 1ste plaats onderaan de ranglijst van 12 teams. We waren in een vergelijkbare team-constellatie als in Den Haag (van links naar rechts -> Jorn, Sjoerd, Terence, Koen, Ben en Bram) Alleen onze Jorientje kon er niet bij zijn deze keer.

polo nk2012_team

De 1ste dag was het echt nog "veel zoeken" naar elkaar, de structuur en het doel van de tegenstander, maar nog "weinig vinden". Maar och werden dat nog 2 gewonnen wedstrijden en 3 verloren spelletjes. Maar..............we werden niet zonder meer weggevaren, zoals in Den Haag!!

's Avonds, na 5 wedstrijden voelden we van alles in ons lichaam en daar moest dus snel weer wat drank in. We konden heerlijk bij de camper zitten, welke Ben had meegenomen. Wat een luxe was dat zeg.

polo nk2012_camping

Wat Ben's vrouw nog niet weet, is dat dit nu de vaste groepscamper geworden is.

Tussen de eerste biertjes en onze eigen top-BBQ, zijn we nog even bij de huldiging van onze WK-voorbeelden geweest. Het was leuk en interessant om kennis te maken en hun verhalen te horen.

Huldiging – BBQ - Koen in slaap op stoel Terence - Koen enorm wakker geschrokken door omgevallen vuurkorf door Ben- stoel Terence direct kapot – nog een paar biertjes – Ben, Bram, Sjoerd nog 1 biertje bij Viking A'Dam – slapen – 2de dag same place, same time.............

En tijdens deze 2de dag bleek dat we enorm in het toernooi en onze samenstelling groeiden. Het spel en de structuur werd ons steeds duidelijker en de bereidheid en het bewustzijn om voor elkaar te werken groeide per wedstrijd. Dat werden dus 1 gewonnen wedstrijd 1 gelijkspel en 1 verloren en dit geheel leverde ons alsnog een 9de plaats op!!

Ons doel hiermee voor 2013 is één van de eerste 3 plaatsen bij het NK en dus een beker (de 3de , want we hebben al twee 2de-plaats bekers gehaald in Wormer).

Een paar actiefoto's

polo nk2012_sjoerd1

Sjoerd in de sprint

polo nk2012_sjoerd2

en weer een bal gehaald (Sjoerd)

polo nk2012_koen

Eén van de kanonsworpen van Koen

polo nk2012_jorn

De man van de laatste wedstrijd (Jorn) in actie

polo nk2012_bram

Bram, met zijn nieuwe peddel

polo nk2012_ben

Zie die blik – niet kwaad maken die knokker (Ben)

polo nk2012_terence

De ex-zwemmer (ondergetekende)**

Wie zwemt die schrijft, dus dit is door die oorzaak mijn laatste stukje. Deze jongen zal in een buitentoernooi (23 sept. niet meegerekend) namelijk niet meer gaan zwemmen. Het waren heerlijke tijden onder water, maar nu is de tijd voor doorrollen toch echt aangebroken.

Terence

En nog wat willekeurige andere pics

polo nk2012 4

polo nk2012 5

polo nk2012 6

polo nk2012 7

polo nk2012 8

polo nk2012 9

polo nk2012 10