Met ons beginners team (team B) hadden we al snel voldoende spelers om ons in te schrijven voor het jaarlijkse kanopolotoernooi in Amersfoort. Team A heeft lang getwijfeld om in datzelfde weekend deel te nemen aan een polotoernooi in Duitsland. Uiteindelijk hebben zij gekozen voor de gezelligheid van twee team bij hetzelfde toernooi en hebben zij zich ook ingeschreven voor het Keistad toernooi. Dit was voor ons ook erg praktisch gezien het tekort aan scheidsrechters in team B en op deze manier kon Terence ons ook coachen.

polo keistad 2014 6

polo keistad 2014 3

Vooraf waren de weersvoorspellingen vrij dramatisch: regen, regen en nog eens regen. Toen wij zaterdagochtend door een wat te lange koffiepauze bij een tankstation nog net op tijd voor de 1e wedstrijd van team A op het terrein aankwamen was het tegen alle verwachting in droog. Als team B hebben we van de gelegenheid gebruikt om onze tenten droog op te zetten voordat ook wij het water op gingen. Tijdens onze eerste wedstrijd brak zelfs af en toe al het zonnetje door en bijna het hele weekend is het verder droog gebleven.

polo keistad 2014 8

Traditiegetrouw verloren wij met team B onze eerste wedstrijd met 2-8 van Viking Venlo jeugd. Wij speelden voor ons doen echter wel netjes en gedurende het toernooi zijn we als team zeker gegroeid in de aanval en verdediging en met name ook het verminderen van onnodig balverlies. We hebben zelfs twee wedstrijden gewonnen en zijn daarmee geen laatste geworden in onze klasse!

polo keistad 2014 2

polo keistad 2014 1

Team A was met name zaterdag goed aan het spelen, de aanval werd gestructureerd opgezet en de spelers konden elkaar makkelijk vinden. Zondag ontbrak er volgens team B wat energie in het spel van team A, was er meer onnodig balverlies en zakten ze in de eindstand naar de 4e plek. Zo blijft netjes overgooien een aandachtspunt voor beide teams. Mogelijk had dit ook iets te maken met het WK voetbal en de wedstrijd van het Nederlands team van de zaterdagavond die we met alle aanwezige teams gezamenlijk in de kantine van de kanovereniging hebben bekeken.

Daarnaast was het ontbreken van koffie op de zondagochtend ook een heikel punt voor team AAl met al was het weer een geslaagd toernooi en hebben we ieder weer aandachtspunten ontdekt waar we de komende tijd op de training aan willen werken.

Groeten Sanne (bij een gebrek aan zwemmers)

Team A: Jorn, Elke, Terence, Sjoerd, Ben, Dirk en Bram
Team B: Hein, Patrick, Annelie, Conrado, Mila en Sanne

 polo keistad 2014 4

polo keistad 2014 5

polo keistad 2014 7