“WAT GAAN WE VIEREN?” “BATAVIEREN!!!” Amersfoort is er niet aan ontkomen. Tijdens het Keistad toernooi op 6 en 7 juli schalden de strijdkreten de velden over. Met 3 teams, Batavieren A in de tweede klasse en Batavieren B en C in de derde, en meer dan 20 Batavriendjes en -vriendinnetjes was de Nijmeegse vertegenwoordiging enorm.
Zaterdag begon de dag met dé wedstrijd van de derde klasse: Batavieren B tegen Batavieren C. Hoewel team A iets later de slaapzakken uit gekropen kwam, waren ze minstens even actief: “WAT GAAN WE VIEREN?” Het antwoord vanaf het veld mag duidelijk zijn: “BATAVIEREN!!!” Er waren zelfs pompoms voor de ploeg op de kant. Op die manier werd de dag gestart met een leuke en gezellige wedstrijd.

Zwemfeestje

Alle Batavieren op een rijtje!

cirkel

Eerder hielpen we het Jeugdteam van Keistad aan een gasstelletje, dit kregen we ervoor terug (Jeroen!)

Naarmate de dag vorderde, werd er bij de wedstrijden leuk gespeeld, snel gevaren, netjes gescoord en oorverdovend gejuicht. Er mag een flink compliment naar Nils, Lucas en Tijmen die zichzelf wat mij betreft geen beginner meer hoeven te noemen!

 

Zwemfeestje

Team A

Zwemfeestje

Team B

Zwemfeestje

Team C

 


Een tweede compliment mag uitgaan naar de catering: lunch met warme soep en voor tussendoor waren er versgemaakte brownies. Voor het avondeten stond ons een fantastische BBQ te wachten. De regen wist geen deuk te slaan in de sfeer: onder de partytenten werd gekletst, gegeten en gestoelendanst (soort van). Uren later, met een maag vol lekkers en na een gezellige avond, kroop iedereen uiteindelijk weer de tent in.

cirkel

De hele groep, zo dicht mogelijk bij de catering

Zondag is altijd een interessante dag op toernooien: je bent eigenlijk te laat gaan slapen, dus opstaan is niet altijd even makkelijk. Je voelt de wedstrijden van zaterdag toch wel een beetje in je spieren zitten. Gelukkig konden we ons geen beter begin van de dag wensen dan met de gebakken eieren van Marius. Toen iedereen eenmaal op gang gekomen was, werden de wedstrijden van de dag gespeeld. Team Batavieren A had een druk programma, waarbij ze vaak dezelfde mensen tegenover zich hadden staan. Ook op zondag was onze aanwezigheid niet te ontkennen “WAT GAAN WE VIEREN?”. Inmiddels kende de rest van de aanwezigen de slogan ook al, sommige deden zelfs ook mee “BATAVIEREN!!!”. Uiteindelijk hebben we het toernooi kunnen afsluiten met een flinke groepsfoto, een volle maag, een hoop gelach en een goed gevoel. Op naar het volgende toernooi!
Laurien

 

Zwemfeestje

Goal Team A

Zwemfeestje

Opzet aanval team C

Zwemfeestje

Sprint team A

Op 6 en 7 juli deed ik in Amersfoort voor het eerst met een toernooi. Dit was georganiseerd door KV Keistad en het was een tweedaags toernooi. Het was een leuk toernooi. We hebben spannende wedstrijden gespeeld, maar wisten er geen te winnen. Op zaterdagavond gingen we met alle Batavieren gezellig barbecuen. We hadden worstjes, broodjes en salade. Het regende, maar wij zaten onder 2 tenten lekker droog. En gezellig. Op zondag waren de finalewedstrijden. Ook toen hebben we nog een paar goede wedstrijden kunnen spelen. Helaas konden we ook toen geen wedstrijd winnen, maar dat was niet zo erg. Ik heb veel dingen geleerd en ook veel nieuwe clubgenoten leren kennen. Het was leuk tussen de volwassenen, maar ik hoop dat er meer jeugdleden bijkomen. Dan kunnen we een volgend toernooi met een jeugdteam spelen.
Nils

Zwemfeestje

Aanval Team B

 

Zwemfeestje

Zwemfeestje!

 

Zwemfeestje

Hein kan vliegen!