In totaal waren er 6 teams die mee hebben gedaan. Deze waren de Zwetplassers uit Wormer zelf welke het toernooi organiseerde, (kanovereniging) Rijnland, (kanovereniging) Viking Venlo, (kanovereniging) Keistad, en wij van de Batavieren met twee teams. Ieder team mocht 5 wedstrijden varen, waarna de nummers 1-2, 3-4 en 5-6 nog eenmaal een wedstrijd tegen elkaar moesten ter eindpositie bepaling.

Van te voren met het grootste gedeelte van de groep pizza’s gegeten op de club, daarna hebben we gezamenlijk alle spullen verzameld en op-/ingeladen in de auto’s. Uiteraard na meerdere keren te controleren of we alles bij ons hebben, want het zou knullig staan als we op het toernooi aankomen en er een boot te weinig aanwezig is (om maar een voorbeeld te noemen). Gelukkig verliep alles dit keer goed, en hadden we voor dit toernooi alles opgeladen.

De weersvoorspellingen waren niet al te gunstig en aangekomen in Wormer bleek dit ook het geval. Het waaide aanzienlijk en ook regende het bij vlagen, waartussen wij ons best hebben gedaan om in die perioden onze tenten op te zetten.

Na een drankje of 2 á 3 toch maar met het grootste gedeelte van de groep er voor gekozen om vroeg naar bed te gaan. Na een koude nacht voor de meesten van ons zijn we vroeg opgestaan om, om 7:30u op het water te liggen en warm te varen voor onze eerste wedstrijd van 8u met het team genaamd “team Beter”. Waarna ons tweede team, “team A” opeenvolgend hun eerste wedstrijd mochten spelen.

De wedstrijden verliepen goed, en zowel team A als team Beter hebben het de tegenstanders zeker niet gemakkelijk gemaakt. Echter heeft team Beter geen van de wedstrijden gewonnen. Wel zijn er een aantal doelpunten gescoord over meerdere wedstrijden. Team A ging het dit toernooi gunstiger af, zij hebben goed gescoord en een aantal wedstrijden gewonnen, wat hen de 4e plaats van het toernooi op heeft geleverd.

Na de prijs uitreiking hebben we alle spullen weer verzameld en op-/ingeladen en zijn we in twee groepen vertrokken, aangezien Hein, Bram, Ineke, Roos en Elke nog een nacht in het wilde westen bleven om de zondag in de branding van de zee te gaan varen en/of te relaxen aan het strand.

Abel

Wist je dat?;

  • ZP Wormer zijn speelveld moet uitbaggeren!
  • 3e klasse varen een ruim begrip is en ook 1e en/of 2e klasse kan omvatten.
  • Dit Abel zijn eerste toernooi was en gelijk heeft kunnen zwemmen (en scoren!)
  • Zoveel mogelijk droge kleren meenemen zeker geen overbodige luxe is.
  • Het moddermonster met de baard weer gespot is in het meer bij Wormer
  • Ze in Wormer ontzettend lekkere taarten kunnen bakken
  • Het hele gave actiefotos oplevert als er een fotograaf is met een echte camera!
    (Meer pareltjes zien? Check: https://photos.app.goo.gl/6CD7s2GpNPnvybR37 en https://photos.app.goo.gl/q5J4euLEBzmqHERq8 )

polo zp open 2018 327

De Batavieren zijn goed vertegenwoordigd!

 

polo zp open 2018 327

Er wordt zonder angst gevochten voor de bal

 

polo zp open 2018 327

Mooie schoten op doel!

 

polo zp open 2018 327

Goed kijken wie er vrij ligt om de bal aan te nemen :D

 

polo zp open 2018 327

En onze lieve zwemmer!