Dé regel bij de Batavieren: als je gaat zwemmen, schrijf je een stukje.

Als er niemand gaat zwemmen, is het hopen op een vrijwilliger om te schrijven.

Welke reden onder dit stukje ligt?

Daar hebben we het niet over….

Of misschien toch?

Om 8 uur in de ochtend verzamelen op de club is natuurlijk uitslapen. Het boten opladen ging soepel en met 6 man zijn we richting Deventer gereden.

Mooi op tijd om alle boten af te laden, even op te warmen aan een bak koffie of thee (ja, het was koud en nat!) en kennis te maken met ons 7e teamlid Emma, die we konden lenen van Rijnland.

De eerste wedstrijd tegen Keistad ging goed. Deze werd gewonnen. Met een kleine pauze konden we door naar wedstrijd twee tegen Deventer Jeugd. Zij waren flink gemotiveerd en meer dan een gelijkspel konden we er helaas niet van maken.

Met een pauze van 2 uur (en nog steeds heeeeeeel veeeeel regen) konden we proberen zoveel mogelijk op te laden en warm te blijven: broodje knakworst, kampvuur, thee, koffie en natuurlijk de altijd terugkerende brownie. Dit keer gebakken door meesterbakker Eva.

Wedstrijd 3 hebben we helaas verloren van Deventer D, waarna we mochten fluiten in de regen. Okay, ikzelf zat mooi droog onder de partytent. Iets met weinig ervaring en daarmee de privilege om droog achter het scorebord te zitten.

Na het fluiten hadden we nog een gat van zo’n 3 uur, dus wederom tijd om warm te worden en blijven en nog een wedstrijd te fluiten. Dit keer was het gelukkig wat droger voor onze scheids- en lijnrechters. Langzaam klaarde het weer wat op.

Daarna de laatste wedstrijd. Het was erg spannend, we konden met deze wedstrijd 2e, 3e of 4e worden, afhankelijk van het resultaat en doelsaldo. We moesten vier goals verschil maken en daarmee zouden we 2e worden.

De eerste helft werd afgesloten met een 5-1 voorsprong, maar helaas maakte het team van Het Anker er nog twee punten bij, waardoor de eindstand 5-3 werd.

Het voornemen om twee goals per persoon te maken om die tweede plek te pakken, is helaas niet gelukt, maar het werd wel een mooie 3e plek en dus een beker voor in de trofeeënkast!

En hoe zat het nou met dat zwemmen?

Tja… vooruit dan maar: de vlonders bij D.K.V. zijn nogal instabiel. Althans, dat is mijn ervaring na zaterdag… Net als je denkt dat je veilig en wel uit kunt stappen en op een vlonder kan hangen, hellen ze compleet over… En op een of andere manier verlies je dan soms je evenwicht met alle gevolgen van dien.

Het goede nieuws: door alle regen van die dag was ik toch al doorweekt. Een warme douche, droge kleren en een goeie BBQ naderhand hielpen om snel over dit drama heen te komen 😉

Al met al een geslaagd toernooi!

Lieke

polo oost 20220924