Het was een zonnig toernooi met 12 deelnemende teams waaronder teams van de organiserende club uit Deventer, Tilikum, het Anker, Euros uit Enschede en 2 teams met Batavieren. De wedstrijd was verdeeld in twee divisies, de 3e divisie en de jeugd/ beginners divisie, en in beide divisies kon de Batavier zich met een team verdedigen. Elk team mocht 4 wedstrijden varen. Toevallig wisten onze beide teams een wedstrijd te winnen. Voor 5 van de deelnemende batavieren was het hun eerste wedstrijd, waar prima werd gespeeld, nieuwe dingen zijn geleerd en heerlijk gezwommen werd.

Isa

Kanopolotoernooi Oost 2018 327

Ik zat pas net op kanopolo toen er aan mij werd gevraagd of ik mee wou doen aan een toernooi in Deventer. Daar zei ik geen nee tegen dus paar weken later ging ik mee naar deventer voor een beginnerstoernooi. Ik wist niet wat ik kon verwachten maar ik had er heel erg veel zin in. We moesten s'ochtends vroeg op de club verzamelen en toen alle spullen ingeladen en vertrokken naar Deventer.

Toen we daar aankwamen hadden we eerst nog de tijd om te kijken naar de andere om te kijken hoe het eraan toeging dat was wel fijn. Niet veel later was het de beurt aan ons om dan de eerste kanopolo wedstrijd ooit te spelen. We moesten erg inkomen en daarom hadden we de eerste wedstrijd ook verloren maar het ging wel goed. Toen hadden we pauze en gingen we bij de het andere batavieren team kijken. Toen moesten wij weer het water op om onze tweede wedstrijd te spelen die hadden we gewonnen en ik had 2 keer gescoord helaas moest ik die wedstrijd ook zwemmen omdat ik iets te ver opkanten om de bal te pakken. Voordeel was het was best warm die dag dus in de pauze heb ik lekker opgedroogd en toen hadden we de derde wedstrijd die we zwaar verloren hadden maar we vonden het nogsteeds heel leuk.

En toen hadden we onze laatste wedstrijd die we wel verloren maar we speelde heel erg goed die wedstrijd had ik ook gescoord en maakte josh en ik samen een hele mooie goal. Josh gooide de bal met een mooi boogje precies over 2 paar peddels heen in mijn handen en ze hadden geen keeper op goal dus ik kon makkelijk binnen gooien. Na de laatste wedstrijd hadden we nog een barbecue en de prijsuitreiking en toen gingen we weer naar huis. ik vond het een hele leuke ervaring en ik ga zeker vaker meedoen!

Lucas

Kanopolotoernooi Oost 2018 327

In de nieuwe vloot roze Fluids, hebben onze debutanten hebben zich dapper staande gehouden in Deventer! Er werd hard gepeddeld, mooie aanvallen opgezet, veel samen gespeeld en mooie goals gescoord!

Zoals Isa al zei, zelfs een wedstrijd gewonnen!

Dat kan zeker niet iedere kanopoloende Batavier zeggen over zijn eerste toernooi!

De warme zomer speelde ook zo zijn rol op het toernooi, door de droogte stond het water laag en was het veld op sommige plekken een beetje smaller geworden, maar daar liet niemand zich door van de wijs brengen, en het mocht zeker de pret niet drukken.

Daarnaast was het gras een beetje dor en droog, wat tijdens het klaarmaken van de knakworsten nog even zorgde voor een spannend moment, het scheelde niet veel of Deventer was compleet afgebrand op deze zonnige dag (Oeps!)

Het voordeel aan de mooie zomer was dat er na afloop van het toernooi met alle deelnemers heerlijk gebbqd kon worden.

Met een moe en voldaan gevoel en een lekker gevulde maag gingen we 's avonds weer op huis aan, tijd om de rest van het weekend bij te komen van de spierpijn!

Wat zeker is, is dat deze groep starters van 2018 klaar is om in 2019 mooie wedstrijden en toernooien te varen! Hier gaan we meer van horen!

Ineke

Kanopolotoernooi Oost 2018 327