Wie waren er: Elke, Sam, Marius, Patrick, Bram, Ronald, Ineke, Paul en Sigi (en Eva, die vooral mee ging voor het eten van Marius, maar die stiekem voer voor afhankelijk van de stand van de maan Levitas of Euros...)

teamfoto

We mochten weer een weekendje erop uit met Pasen naar 25e editie van Helmond International Tournament. HIT is een gezellig groot toernooi met deze speciale 25ste editie maarliefst 110 deelnemende teams, ongeveer 800 man. De weersvoorspellingen konden niet beter en nodige voorbereidingen waren genomen.

weer

Luxe

We dachten het met De Batavier redelijk goed voor elkaar te hebben met tafeltjes, kleedje, een vouwwagen met buitenkeuken, en heel belangrijk de knakworstenbranders, maar sinds kort hebben we uit de boedel van een van de teams van Venlo 4 heerlijke bourgondiers-met-spullen opgepikt. Patrick kenden we al, maar nu hebben we ook Ronald, Paul en Marius erbij. Ze komen trouw elke woensdag helemaal naar Nijmegen om te trainen, maar vooral: wat een spullen en eten!

Ons kampement bestond uit een tentjesdeel met de wat minder bedeelde Batavieren (;)) en zo'n 300 meter verderop (HIT heeft een nogal uitgestrekte camping...) twee caravans inclusief aggregaat ‘Silent’. Het kleedje kon niet ontbreken. Hij lag centraal in het midden... en verderop in het weekend werd het een brandnetelafdekker voor de instap en handenwasplek aan de oever. Om de afstand naar de centrale voorzieningen te overbruggen hadden we de beschikking over een bout-, dan wel schijt- of waterfiets. Veel andere teams hadden stepjes, dus wij kwamen er goed zittend vanaf.

kampement

Er ontbrak ons verder niets aan mogelijke luxe. Marius stond meerdere keren per dag achter de bakplaat/bbq of pannen voor een uitgebreid palet aan heerlijk etenswaren. Boerenomelet voor ontbijt, soep bij de lunch, en 's avonds bbq. De tweede dag een net weer iets andere boerenomelet, hamburgers als lunch en diner bestaande uit pasta met 3 verschillende (!) heerlijke sauzen, het kon werkelijk niet op. Woei!

eten

Sportieve prestaties

Zaterdag om 8 u als onze eerste wedstrijd. Helaas de eerste dag alles verloren. We moesten er nog in komen. Er was werk aan de winkel met de communicatie onderling. Op de zondag wederom vroeg op voor een mooi dagje. We gingen goed van start met een gekleurd eitje van de Paashaas.

paashaas

Een dagje met zwemmer Sigi en een gele kaart voor Bram, bijna rood, voor o-o-o het als 6e speler in het veld komen. En niet te vergeten groen voor een ontbrekend captain bandje bij Elke. We hadden vandaag een wedstrijd met ruime overtuiging gewonnen! Uit de rest van de wedstrijden hebben we helaas geen puntjes kunnen halen. De avond sloten we af met een goed potje Twister.

twister

De maandag hadden we onze laatste twee wedstrijden in de ochtend. Sam die deed goed zijn best om de ingooiballen binnen te gaan halen voor de eerste wedstrijd.

Ineke kreeg helaas een welverdiende gele kaart voor peddel fout. De allerlaatste wedstrijd was tegen hetzelfde team als waar we eerder al van gewonnen hadden. Met een iets andere aanpak met meer communicatie hebben we ook van de laatste wedstrijd de winst binnen gehaald...