Ons eerste kanopolotoernooi aan de Spiegelwaal!

Nu we net officieel verhuisd zijn vond Eva het de hoogste tijd voor een toernooi. Zij en Willem (die nog nooit een toernooi had gevaren, dus dat was bijzonder ;)) regelden afgelopen zondag een perfect georganiseerd dagtoernooi voor 'ongeveer 3e klasse'.

photo 2

photo 4

De jury-tent

Wie waren er dan?

Levitas (universiteitsvereniging uit Leiden), Euros 'vergane glorie' (vooral oud-leden van de universiteitsvereniging uit Enschede) en Deventer kwamen naar ons toe op wat zo'n beetje de eerste herfstdag van het jaar was. Gelukkig viel de regen mee! Het water was ook nog warm. De wind minder... maar met een paar partytenten was het ook op de kant goed vol te houden. En 's middags kwam de zon er ook nog bij, helemaal perfect!

20231015 122701

En hoe gingen de wedstrijden?

De sfeer zat er goed in, en zoals altijd met kanopoloƫrs zowel op het water als ernaast gezellig en sportief. Het niveau liep wat uiteen, maar dat mocht de pret niet drukken. Zo gooide Euros op een bepaald moment alleen maar met links om het leuk te houden voor de (gedeeltelijk) nieuwe lichting Levitassers.

We zouden zelf met 7 zijn, maar toen bleken Lieke, Sam en Willem ziek(ig) te zijn. En Eva had zichzelf al uitgeleend aan oud-Euros. Last-minute konden we Koen nog lenen, die had het toernooi gelukkig nog met potlood in z'n agenda staan. Met ikzelf, Niels, Nils, Rik en Koen in de basis, en toch nog een beetje Sam en Willem konden we toch nog een leuke partij varen. Deventer en Oud-Euros konden we net niet aan: we verloren die wedstrijden met 3-4 (Deventer) en 3-5 (Euros). Wel erg leuke wedstrijden! Van een beetje tegen je grenzen varen leer je het meest :)

photo 5

Ons kernteam

photo 3

Onze wedstrijd tegen Euros. Jammer dat onze eigen Eva deze prachtige poeier van Sam moest tegenhouden...

Spannend was de finale: in de voorronde won oud-Euros met 5-4 nipt van Deventer, maar in de finale bleek de conditie toch niet helemaal op peil, de puf was eruit, en Deventer won het toernooi!

20231015 153216

De finale: Deventer-Euros

20231015 154741

Deventer en Euros

Voor herhaling vatbaar?

Een korte prijsuitreiking in de kantine en een derde helft later en het zat er weer op! Zeker voor herhaling vatbaar, en wellicht volgend jaar iets groter (sowieso meer teams, misschien zelfs 2 velden?). Wij hebben er zin in!

Bram

20231015 162057

Deventer ging er met de eerste prijs vandoor