Batavieren op het podium tijdens Amsterdam Open - rapportages op nu.nl en jeugdjournaal

Batavier naar Amsterdam Open 2019

Afgelopen weekend vond er weer een groot internationaal kanopolotoernooi plaats in Nederland.
Als batavieren waren we vertegenwoordigd in de 3e klasse/4th division.
Het weekend begon al goed met de fantastische weersvoorspellingen. Zonnebrand en een partytent voor schaduw stonden op de inpaklijst!
Omdat het toernooi tijdens het hemelvaartweekend was, hadden we allemaal de tijd om vroeg te vertrekken naar Uithoorn, voor het Amsterdam Open toernooi.
Daar stonden al snelle onze tentjes en wapperde de Batavieren Banner!
We startten het toernooi met een heerlijk vers gekookte pasta maaltijd op het kampeerterrein in Uithoorn.

Teamfoto zaterdag met iedereen

In de avond

In de avond werd het teamgevoel getraind onder het genot van een drankje en een spelletje.
Hoewel, dat spelletje was Weerwolven van Wakkerdam, waarbij de burgers moeten samenwerken tegen de weerwolven.
In dit gezelschap draaide dat regelmatig uit op veel wantrouwen binnen de groep, een GKV'er als burgemeester en Sam die na iedere eerste nacht al niet meer wakker werd..
We hoopten maar dat hij de zaterdag wel op zou staan uit zijn slaapzak, want op het water zouden we elkaar allemaal nodig hebben!

Zaterdag

De zaterdag stonden er 5 wedstrijden op het programma.
De start was tegen KVDRV, een team dat voor de gelegenheid samengesteld was. En ons flink aan het peddelen zette.
Vooraf aan de wedstrijd bespraken we onze tactieken, zodat tijdens de wedstrijd iedereen op de hoogte was om deze goed uit te voeren. De intenties waren goed. Maar iedereen leek nog een beetje wakker te moeten worden. Tijdens de nabespreking kwamen we tot de verbeterpuntjes van: harder peddelen, beter communiceren en te zorgen dat ballen aankwamen bij teamgenoten. Met een gelijkspel van 3-3 kwamen we er in deze wedstrijd goed vanaf.

Onze team captain Elke herhaalde de focuspunten voor de tweede wedstrijd nog even, en na een eerste helft zagen we al dat dit werkte! We're on a roll!
Terwijl het thuisfront zich afvroeg waarom het stilletjes was op de app groep, versloegen wij thuisploeg MdR 6 met een uitslag van 8-3!

Van de derde wedstrijd wisten we al dat het een pittige ging worden. Op de weddenschap om een kratje bier zijn we dan - heel verstandig- ook maar niet ingegaan. Sorry Jeroen! ;) Dit Keistad team is jong, maar vaart al heel wat jaartjes samen en was daarom duidelijk te sterk voor ons.

De vierde wedstrijd voeren we tegen een ploeg uit Luxemburg. Deze tegenstanders kenden we nog niet, dus het doel was om ons eigen spel te spelen en weer te letten op dat peddelen, communiceren en passen.
Meer en meer raakten we op elkaar ingespeeld en konden we inschatten hoe we onze verdediging dicht moesten zetten. En de verdediging van de tegenstander open moesten breken in de aanval.
Dat leverde ons de tweede overwinning van de dag op!

De laatste wedstrijd van de dag speelden we tegen UKC 2 - uit Utrecht. Inmiddels was Marius gearriveerd met boodschappen voor een heerlijke bbq. Het vooruitzicht op lekker eten en de extra man in het veld deden ons goed!
Zwoegen moesten we wel, maar niet zonder resultaat. Overwinning 3 van de dag was in de pocket!

BBQ

En terwijl we rustig zaten te bbq'en, te genieten van het weer en de gezelligheid - gebeurde er iets geks. Langzaam begonnen we op te tellen hoe de uitslagen van vandaag waren geweest en kwamen we tot de conclusie dat we in de bovenkant van de poule zaten!
Met zelfs nog een reële kans op een finale plaats als we zondag beide wedstrijden zouden winnen!

BBQ in de partytent

BBQ tijd

Onze BBQ master

Zondag

De zondag begon met twee vroege wedstrijden scheidsen - onder andere een wedstrijd van de twee ploegen waar we vandaag nog tegen zouden moeten spelen.
Dat gaf ons mooi de gelegenheid om hun spel en tactieken te analyseren en te bedenken hoe wij daar mee om zouden gaan.
Vooraf aan de wedstrijd staken we weer onze hoofden bij elkaar. En met oranje en blauwe chocolade reepjes deden we een aantal spel situaties na.

Voorbespreking met reepjes
Tijdens de wedstrijd hebben we alles gedaan wat we konden. Vanuit een 3-0 achterstand kwamen we terug naar 3-2, maar die laatste goal om gelijk te maken kregen we er maar niet in! Jammer, want dit betekende ook dat niet wij, maar de Piraten uit Bergheim zich zouden plaatsen voor de finale.

Laatste wedstrijd

Ten slotte onze laatste wedstrijd voor het toernooi.
In de tussenstanden hadden we gezien dat het ook een nek-aan-nek race was om de 3e plaats.
Volgens de laatste berekeningen zou die positie bepaald worden door een doelsaldo - als wij de laatste wedstrijd zouden winnen.
Jelle, uit het concurrerende team fluisterde ons in dat we hen alleen van de 3e positie konden stoten met een doelsaldo van +7 punten in de laatste wedstrijd.
Een flinke uitdaging!
Maar wel een waar we met zijn alleen 100% voor zijn gegaan!
We peddelden hard, communiceerden duidelijk, en hadden geen genade voor de tegenstander. Sam greep de wedstrijd aan om nog eens te bevestigen dat hij dit toernooi de topscoorder van het team was - en benutte de mooie kansen die de rest van het team creëerde. Toen het eindsignaal klonk vertelde een blik op het scorebord dat het precies genoeg was! Een overwinning van 7-0 stond zwart op wit! Onze podiumplek was binnen!!!
We vierden het met een plons in het verkoelende water :D

Toen de laatste overwinning 3e prijs binnen was

Hoofdenfoto met Prijs

Het Amsterdammertje dat we wonnen staat op de bar om door iedereen bewonderd te worden! :D

Op het podium

 

Nu.nl en jeugdjournaal

Verder is er tijdens het weekend nog een mooi stukje publiciteit geweest voor de kanopolo sport.
Zowel Nu.nl als het Jeugdjournaal wijdden een rapportage aan het Amsterdam open toernooi.
Bekijk de linkjes als je benieuwd bent!

-- Ineke

Teamfoto zondag cheerleader

 

Alle uitslagen Batavier tussen alle internationale teams