Zondag ochtend 10:00 hadden we afgesproken......
 
5 Batavieren (eigenlijk 6), 4 Ulftenaren en 3 Natseccers....
Waarom ?? Omdat we zondag 10 mei de eerste kanopolo wedstrijden varen voor het NK van 2015.
 
De Batavieren omdat ik ze uitgenodigd had, de anderen zijn mijn teammaatjes tijdens het NK.
In eerste instantie zou de Batavier in de tweede klasse uitkomen en daarom zou ik onder de vlag van Natsec mee gaan varen in de derde klasse. Uiteindelijk bleek de Batavier niet meer voor de tweede klasse te kunnen inschrijven en doen ze dus ook in de derde klasse mee. Dat schept verplichtingen ? Tot zover deze uitleg.
 
Wat later dan afgesproken lagen we uiteindelijk toch op het water. Het duurde even voordat iedereen er was.
De meesten waren al lekker aan het ballen. Al vrij snel besloten we een partijtje te spelen tussen de vijf batavieren en de 8 "Natseccers". Dat de Natseccers nog maar net bij elkaar waren bleek al heel snel. We kregen de doelpunten in een rap tempo om de oren. Daarnaast was het voor de Batavieren de uitdaging om minimaal 5 keer rondgespeeld te hebben voordat ze op doel mochten schieten. Dat gaf ons, de Natseccers, de gelegenheid een poging te doen een verdediging op te zetten.
 
Naarmate de tijd voorbij ging kregen we het steeds beter in de vingers. Een klein overleg tussendoor en we begonnen opnieuw. Tot 12:00 kregen we het niet voor elkaar een doelpunt te scoren.
Even uitstappen voor een boterhammetje, krentbolletje of nog een stukje cake en een kopje koffie als lunch.
Daarna weer in de boot. En jawel !!! we scoorden toch wel drie keer !!  In ieder geval van die nul af ;-)
Klein detail is dat ik vandaag de enige zwemmer ben geweest..... Jorn testte mijn stabiliteit tijdens balbezit. Kennelijk zit het nog niet goed tussen mijn oren dat ik moet rollen op de peddel of een puntje. Lichte paniek sloeg bij me toe en ik stapte uit..... Het verslag had ik toch wel geschreven, maar bij deze dan ook met een "goede" reden ;-)
 
Ik weet niet meer hoe laat we van het water af zijn gekomen maar volgens mij waren we tegen de klok van twee uur toch weer allemaal gedouched en lekker fris. Nog wat nagebabbeld over ductape over bumpers of niet, reparatiewerkzaamheden, andere botenpraat.
 
Foto's zijn er helaas niet gemaakt..... je had er gewoon bij moeten zijn ;-)
Iedereen van mijn kant uit hartelijk dank voor een leuk potje kanopolo !!

Patrick