Na een eerste toernooi ervaring begin juni in Venlo, alwaar we met de troostprijs naar huis gingen, was het tijd voor meer toernooiervaring. Afgelopen weekend vond in Wormer de 5de editie van het ZP Open plaats bij KV de Zwetplassers. Dit tweedaagse toernooi voor 1ste, 2de en 3de klasse teams was voor ons een uitstekende mogelijkheid om onze krachten te testen in de 3de klasse. Op beide dagen hadden we een team van zes spelers op het water liggen. Op zaterdag speelden we met Terence Baf, Jorien Jasper, Thomas Kemperman, Jorn van Vliet, ondergetekende en gastspeler Guido Stam ( Windhappers). En op zondag verruilden we Thomas voor Morris van de Wiel.

(Vlnr. Koen, Guido, Jorn , Terence, Jorien en Morris)

Met tien teams in de 3de klasse werd er op zaterdag in twee poules gespeeld waartussen op zondag de kruiswedstrijden plaatsvonden. Onze eerste wedstrijd speelden we tegen Zwetplassers Jeugd. Dit jeugdteam was net als wij zeer onervaren maar minder sterk en kon de bal niet rond krijgen.  Misschien was het enigzins gewaagd om een thuisteam echt af te maken maar de eindstand was toch eccht 8-0.

De tweede wedstrijd ging tegen UKC B (Utrecht). Dit was een jeugdteam met één onervaren volwassene, het waren onze buren op de camping. Het was blijkbaar een weinig  indrukwekkende wedstrijd die we hebben gewonnen, maar met minder overmacht dan de eerste.

Tegen Michiel de Ruyter ging het volgende duel.  Dit jeugdteam was fanatieker en hier hadden we al wat meer moeite mee.  Tactisch waren zij wel beter, maar wij hadden meer power, dus hebben wij uiteindelijk gewonnen., maar de cijfers weten we niet meer.

 

En om 16:00u voeren we de laatste wedstrijd tegen KV de Ronde Venen Mix (Vinkeveen). Een enigszins beladen wedstrijd want dit is de oude club van Jorn, welke Jorn maar al te graag zouden zien verliezen. Het jeugd/beginners team was aangevuld met een eerste klasse speler die Jorn enkele jaren geleden nog had leren poloën, maar nu ingezet werd om toch echt te zorgen dat deze wedstrijd gewonnen kon worden. Hoewel de wedstrijd redelijk gelijk op ging wist de Ronde Venen de wedstrijd te beslissen met een nipte 4-3 overwinning.

Na deze laatste wedstrijd was het tijd voor ontspanning. In het stralende zonnetje deden de goudgele rakkers het uitstekend. De lokale slager was uitgenodigd een bbq te organiseren die uitstekend smaakte. Na de bbq vertrok Thomas huiswaarts. Er waren twee lokale zangeressen ingehuurd om de feestvreugde wat aan te wakkeren na het spijkerpoepen voor de jeugd. Vooral Terence genoot hier erg van en kon zo zijn modderzwem ervaringen van eerder op de dag doen vergeten.

Na een paar uurtjes slaap werden wij om 9:00u als scheidsrechters weer aan de lijn verwacht. Voor sommigen was dit erg vroeg, maar ik kon als scheids toch op de ondersteuning van de rest van het team rekenen achter de jurytafel. Na deze wedstrijd werd Morris van het station gepikt en kon de tweede toernooidag weer beginnen.  Met het resultaat van zaterdag waren we in de winnaars poule beland en konden we gaan strijden om de eerste 5 plaatsen in onze klasse.

(Terence alvorens hij modder gaat ploegen)

De openingswedstrijd was wederom tegen de Ronde Venen en voor ons de uitdaging om te kijken of we met Morris ipv Thomas nu wel de wedstrijd in ons voordeel konden beslissen.  Jorn had vantevoren gespioneerd bij de tegenstander, en nummer  12  zou niet meedoen, dus dan zou het een stuk makkelijker worden voor ons.  Maar de oude club van Jorn had hem waarschijnlijk opzettelijk van de wijs gebracht, want toen we begonnen lag hij toch echt als wissel. Nu is onze Morris ook snel, die mocht hem proberen bij te houden. De spanning was gedurende de hele wedstrijd te snijden, ook tijdens deze wedstrijd wist Terence zijn witte broek weer goed bruin te poetsen. Eindstand 4-4

(Morris sprint voor de bal bij aanvang van de wedstrijd)

De tweede wedstrijd voeren we tegen Rijnland B welke een favoriet voor de overwinning was. Een team van zeer gedreven kerels tussen de 18 en de 23 jaar die vooral met macho gedrag al een statement probeerde te maken. Zoals het een Batavier betaamt voor ons geen enkele reden om ons van de wijs te laten brengen. Aan het begin van tweede helft kwamen we zelfs op 3-2 voorsprong.  Het publiek kregen we op onze hand, want ook zij vond dat Rijnland wel eens even een lesje mocht krijgen. Hoe graag we het ook wilden, in de laatste minuten konden we onze verdediging toch niet dichthouden en werden onze fouten in de opbouw afgestraft met counters van de kant van Rijnland. Eindstand een nipt verlies van 3-4.

De laatste wedstrijd was voor ons een mooie evaluatie van onze progressie. We speelden een wedstrijd tegen Venlo door wie we 3 maanden geleden nog ingemaakt werden. Hoe zou het nu verlopen? De onze toegenomen kracht en de kans om opbouw fouten van Venlo af te straffen met counter brachten ons op een ruststand van 4-1. Ook in de tweede helft wisten we deze koers door te zetten en wisten we een eindstand van 7-1 te behalen.

De eindstand was voor ons nog spannend omdat we niet precies de uitslagen van de andere teams hadden bijgehouden. We waren in de running voor een 3de of een 2de plaats. De organisatie gaf ons het verlossende woord en een mooie beker voor de prijzenkast in het clubhuis. De 2de prijs voor een geslaagd toernooi.  De beker is te aanschouwen op de bar bij gebrek aan een prijzenkast. Volgend projectje?

Koen Heikens