Afgelopen weekend is het Batavieren damesteam afgereisd naar Alkmaar voor hun debuut op het Dames NK Kanopolo!
Op zaterdag speelden Eva, Elke, Sigi, Ineke en gastspeelster Laurien van Levitas. Op zondag zou Isa zich nog aansluiten.
Op zaterdag werd er in een poule van 6 teams gevaren voor een plek in de winnaarspoule op zondag. De nrs 1 & 2 van vorig jaar (Keistad en MdR1) hadden zich daar al voor geplaatst, twee teams uit de zaterdag poule zouden deze aanvullen. En de overige vier teams zouden de verliezerspoule vormen.

Aangezien het onze eerste keer als damesteam op een NK was, lag de focus vooral op zelf een lekker partijtje spelen, als team hard voor elkaar werken en plezier hebben!
De zaterdagochtend begonnen we meteen goed met een spannende pot tegen MdR2. Volgens afspraak werd er hard gevaren (ondanks dat we wisten dat we de hele dag geen wissel zouden hebben en dus 100% van de speeltijd moesten varen). En dit niet zonder resultaat! We haalden met een uitslag van 3-2 de eerste overwinning van het weekend binnen! :D :D
Beter kunnen we niet beginnen!

Blije koppen na de 1e overwinning vh weekend

In de tweede wedstrijd bleek het Mixteam van voornamelijk Keistad en Rijnland dames te sterk voor ons. Een keertje verliezen is natuurlijk ook geen schande, en laten we ook niet vergeten dat we ondanks een verlies, nog steeds een paar mooie goals scoorden!

De derde wedstrijd gingen we weer vol goede moed in. Niet alleen omdat we hadden gezien dat HWC een team was waar we een kans op winst hadden. Maar vooral omdat onze cheerleaders waren gearriveerd!
Kanopolo is een echte teamsport. Waar we meestal met een gemixt team van mannen en vrouwen varen. En wat doe je dan als je als man niet mee mag doen aan het Dames NK?
Dan koop je pompons en rijd je van Nijmegen naar Alkmaar om te cheerleaden, juichen en aanmoedigen!!
Mannen, bedankt!
De leuzen “Wat gaan we vieren? BATAVIEREN!!”, samen met weer een goed stukje samenspel - brachten ons naar een tweede overwinning!

Cheerleaders

In de vierde wedstrijd kwamen we even minder goed in ons spel. Vooral de verdediging konden we niet helemaal dichthouden - en regelmatig zagen we een vervelend hoog boogballetje in onze goal vallen. Dat we deze wedstrijd niet wonnen was het gevolg. Maar, we hebben een goed aandachtspunt voor de volgende wedstrijd. Kijken of het dan beter gaat!

De laatste wedstrijd van de dag was tegen GKV. Inmiddels was al duidelijk dat zij bovenaan de poule stonden, en wij in de middenmoot. Dat zou een pittige worden.
Onze cheerleaders hadden ons opgepept met knuffels en hun enthousiasme. En wij wisten wat ons te doen stond. De verdediging dichthouden. Netjes onze aanval opzetten. En iedere minuut spelen alsof het de laatste is en de stand nog 0-0 is, en dit de aanval is die telt!
We speelden een van de beste wedstrijden van het toernooi en wisten het verlies minimaal te houden met een uitslag van 3-2 voor GKV. Nét verloren, maar we konden trots zijn op hoe we het gedaan hadden met zn vijven!

Team cheerleaders

De einduitslag van de dag?
Allereerst een heerlijke Thaise maaltijd van Thuisbezorgd en een verse appeltaart als toetje.
En verder in de poule een duidelijke nummer 1&2 die naar de winnaarspoule mochten (GKV & Mixx). En vervolgens 3 teams die de 3e plek deelden, waar wij er een van waren. Dat beloofde een spannende dag voor zondag!

Zondag arriveerde er ‘s ochtends vroeg versterking, Isa ging vandaag met ons meevaren!
Dat betekende nieuwe energie, meer gezelligheid en een wisselmogelijkheid tijdens de wedstrijd.

Weer begon de dag met een wedstrijd tegen MdR 2. Van gister wisten we dat winnen een mogelijkheid was, maar ook dat het een dubbeltje op zijn kant was, die alle kanten op kon vallen. Dus dat betekende keihard peddelen! Een uitslag van 4-4 geeft een goed beeld van hoe spannend de wedstrijd was, hoe we beide mooie kansen kregen, én ze wisten af te maken!

Zondag complete teamfoto

De tweede wedstrijd was tegen UKC, gister zagen ze de slechtste versie van ons. Vandaag wilden we echt laten zien wat we konden! En dat hebben we gedaan! Het communiceren ging goed, de aanval werd opgezet en een aantal keer afgemaakt. Sigi en Isa zetten nog een sluis uit het boekje neer, niks mooiers dan twee knalroze fluids die ruimte maakten voor Elke, die er met perfecte timing tussen voer en de bal strak in de goal gooide!
En toen gebeurde er iets wat voor ons gevoel nog nooit was gebeurd in de geschiedenis van de Batavier - we kregen complimenten over hoe we onze aanvallen opzetten! :D
De strijdlust leidde tot een grote verbetering ten opzichte van gister. Met 3-2 bleek UKC toch nog net iets te sterk voor ons.

We sloten het toernooi af met de wedstrijd tegen HWC. Gister gewonnen, maar wel aan het eind van de pot een beetje lui en slordig gaan varen - oeps. Dus vandaag was het doel om de hele wedstrijd netjes te verdedigen en gestructureerd aan te vallen. En dat was maar goed ook! Want ondanks dat HWC een fitter team leek te hebben lukte het om het toernooi af te sluiten met een dikke 6-1 winst!

Met een tweede plaats in onze zondagspoule mochten we met een opgeheven - en licht uitgeput - hoofd naar huis!
We mogen terugkijken op een heerlijk toernooi, waar we goed gespeeld en samengespeeld hebben en het ontzettend naar de zin gehad hebben!

Ik kan niet wachten tot volgend jaar!
Ineke

20190511 193752

20190511 195137

20190511 1939581