WW Centrale Nijmegen

20080404, 856 cm Vaarders: Stefan & Sjoerd

 

Donderdag stond de centrale al goed om te varen, Ik stond helemaal klaar om te gaan varen, helaas bij gebrek aan medevaarders niet kunnen gaan. Vreemd genoeg daalde de waal dit keer erg langzaam, vrijdagavond stond de waal nog op 858 m. Om 18:00 uur stonden Stefan en ik klaar om het water op te gaan en de centrale te checken.

Jawel hoor de golf bij de centrale lag er weer schitterend bij. Ik dook gelijk de golf in en begon naar hartelust te surfen. Heb me het merendeel bezig gehouden met het oefenen van blunts, wat er nu al best behoorlijk er uit begint te zien.

Stefan had in het begin nog wat ruzie met de invaart, bleef vervelend in het hoekje plakken en stapte uit zijn boot. Verbazingwekkend zag dit er heel beheerst uit, het hoekje is heel ondiep en Stefan nam dan ook alle tijd om eens rustig weg te gaan.

Zoals we Stefan kennen geeft hij natuurlijk niet op en na verloop van tijd had Stefan het onder de knie. Vrijwel ieder poging liep uit op een geweldige surf. Gepakt met 2 camera's hebben we nog een spectacilaire film opgenomen. We hebben onze camera's onder de bandjes van onze helmen geklemd zodat ze opzijgericht stonden, het resultaat: geweldige opnames van het surfen naast elkaar(zie filmpjes). Rond 20:30 uur begon het echt donker te worden. Vermoeid en helemaal voldaan hebben we de Powerpit achtergelaten hopend dat hij er maar weer snel mag zijn.

Op Youtube staat ons filmpje: //www.youtube.com/watch?v=d_D70YjyfbE

Greetz Sjoerd