WW Centrale 9 maart 2008

 

Powerpit alias de WW-centrale / zondag 9 maart 08

Stand Waal : zakkend van 865

Vaarders: Rick, Arjan (via forum), Harry, Sven, Sjoerd, en een mij volledig onbekende man met een veel te kleine boot en een grote mond met een camera erin.

Normaal gezien hou ik zo'n beetje de waterstanden van half europa in de gaten, maar ik heb schijnbaar toch even zitten wegdromen. Totdat Sjoerd al vroeg op het messageboard schrijft dat we de waal in de smiezen moeten houden. Steeds meer gaat het erop lijken dat er zondag wat te doen valt bij de centrale. De laatste paar keer dat ie liep, was ik aan t werruk, doordeweekse dagen en ook op een zaterdag. Nu dan eindelijk op zondag, dus we hadden al vlot een groep vaarders bij elkaar. Als ik uiteindelijk op zondag vroeg de waterstand check is ie potver3 alweer onder de 870, snachts is ie flinkt doorgezakt (ik zelf niet :D ) en ik moet nog naar Nijmegen. Het zal toch niet waar zijn.....

Sven belt als eerste dat ie aan de dijk staat. Een uur te vroeg, de fanatiekeling. Als Arjan en ik er om half 11 ook zijn, Is Rick er ook al. Sjoerd belt dat ie er aan komt, maar de grote afwezige is onze eigen "wildwater-goeroe", mr.niet zeuren, varen. Dit terwijl toen bekend was dat wij om half 11 afgesproken hadden, meneer van Renswoude er al vlotjes overheen kwam met de boodschap dat we om 10 uur zouden beginnen. Wij gaan vast het water op.....

 

Bij de Centrale duiken Arjan en ik er maar gelijk in. Rick en Sven houden t nog ff droog en bekijken onze runs van bovenaf. De centrale staat eigenlijk best mooi, al zit de golf al wat dieper in de buis. Soms kom je er niet helemaal lekker in, maar als je maar dicht genoeg langs de muur gaat lukt het een stuk beter. Ook je timing is belangrijk. Maar als je er dan eenmaal inzit is het ook gelijk genieten geblazen. Het water raast lekker onder onze bootjes door, en met de betonnen kokers pal in je gezicht is dit een spot als geen ander. Na het geheel eens rustig te hebben bekeken komen ook Rick en Sven erbij, en wat later arriveerd dan eindelijk meneer Maak Haast :D Ook Sjoerd arriveerd weer wat later en zo zitten we met een gezellig groepje in het water bij de uitlaat. We trekken wat spins, en er word een enkele blunt ingezet, maar voornamelijk is het frontsurfen.

Maar al snel gaat dit ook volledig op zn Bataviers, er zitten zelfs op een moment drie batavieren tegelijk in de pit. Met z'n vieren is nog niet gelukt, telkens als nr 4 invaarde spoelde er net wel iemand door. Misschien een geweldige mogelijkheid om een nieuw Batavieren-record het leven in te blazen? Hoeveel halve zolen met kleine bootjes passen er in de powerpit?

Ben ook nog ff getrashed in de golf. Ik ging om maar bleef toch nog ff hangen, want ik had me flink klein gemaakt (een ezel stoot zich,,,). Dan beukt het water toch nog aardig onder en langs je heen. Natuurlijk had ik precies die run mn neusklem ff niet op. Gelijk maar weer ff wel , hehehe

Het voor velen al bekende rottige hoekje in de invaart, heerlijk turbulent, is vandaag lekker grijperig, en regelmatig word ik, en anderen ook, even in de rondte gegooid, tegen de muur gedrukt, of minstens gedwongen tot steunen van groot kaliber.

Best leuk , zolang je rechtop zit. Beetje knokken om alsnog in de golf te komen, en anders word je er wel uitgegooid. Op z'n kop erin is iets lastiger. Dat ondervond ik aan den lijve. Mijn peddel werd telkens klemgehouden door een en ander onder water, leek wel of er stalen balken zaten of zo. daardoor was het ook nog eens vrij ondiep. Mn eerste rolpoging hielp me overeind, om even snel weer omgedrukt te worden.

Poging Nr 2, na weer even te hebben vastgezeten met mn peddel (wat zijn die dingen soms lastig :D) bracht slecht een klein teugje adem en weer viel ik terug.

De lus schoot door mn hoofd, maar die gedachte werd even snel verdreven als dat íe opkwam en ik beukte mezelf overeind. Pfffft, ff adem happen. Heb nog wel geprobeerd om toch nog in de golf te geraken, maar die poging strandde (uiteraard) wegens gebrek aan energie :D Al met al toch weer een leuk leermomentje en ineens had ik een flinke blaar op mn hand. Toch schijnbaar aardig aan mn peddeltje lopen trekken....

Uiteindelijk worden we afgewisseld door Wouter en Martijn, 2 andere vaarders. Sjoerd blijft met hun bij de centrale, en wij gaan nog ff bij de "Secret-spot" kijken.

Menno ik en Rick gaan nog even het water op, Arjan en Sven houden het voor gezien en kijken of fotograferen. De spot is megaklein, helemaal na de centrale, maar we spelen er nog ffkes.

Ik ga uiteindelijk continue om, te moe om nog wa te willen doen dus de koek is op. Das mooi, we stoppen er net mee :D Heel leuke dag geweest, iedereen bedankt voor de gezelligheid , en de centrale was dus eigenlijk best top vandaag. Happy Boatin' & Be Safe, Harry