Powerrrrpit 31-3-2007

Vrijdagavond helaas te laat thuis om nog naar de uitlaat van de electriciteitscentrale te gaan.. Jammer, maar de dalende lijn van het Waalpeil lijkt af te vlakken: misschien dat het zaterdagochtend nog kan. Zaterdagochtend de wekker gezet en warempel, Harrie schrijft op het messageboard dat hij ook nog wel wil als het peil nog hoop geeft. Peil is nog steeds ok: exact 860 cm. Volgens het Batavieren-archief de onderkant van het zweetpunt.

Om 11.00 uur arriveren Harrie en ik, Sjoerd en Coen komen net het water uit: WICKED, WIKKEDIEWAUW! Aan Coen te horen is ie perfect!

Na de wisseling van de wacht komen we bij de powerpit aan. Voor ons allebei de eerste keer en we konden het niet beter treffen: een mooie, steile golf van toch minimaal 1,5 meter en vol in de zon! Via het keerwater uiterst links kom je relatief makkelijk in de golf.

Goede timing is wel nodig; de Waal stijgt en zakt door het scheepsverkeer, waardoor het keerwater soms redelijk vlak is, maar het volgende moment botst het water uit de uitlaat plotsklaps tegen het Waalwater en ontstaat er een muur waar niet doorheen te peddelen is.

Bij een slechte timing, of botte pech, vaar je tegen de watermuur op en wordt je in no-time tientallen meters weggezet. Hmm, dat gaat best hard... Harrie's eerste poging is meteen bingo en surft er op los. Soms is het ook mogelijk om in de rechtergolf te komen (zie ook in het filmpje); deze is zowaar nog steiler en breekt soms ook. Bij een iets lagere waterstand ontstaat hier al snel een krachtige wals vermoed ik.

Na een uur zijn we eigenlijk al kapot, en nemen even pauze, want we gaan nog lang niet naar huis! Na drie uur is de pijp dan toch echt leeg, en mag Maarten hem hebben. Thuis blijkt dat de waal die dag amper is gezakt. Toen we uitstapten stond het peil op ca 855 cm, en dat was nog steeds perfect.

Indien de browser vraagt of je de geblokkeerde inhoud van deze pagina wilt toestaan, accepteer die dan, dat is nodig op de Windows Media Player plugin te kunnen starten

 

 

En nu nog even met de breastcam

Stefan en Harrie