Dutch Playboating Challenge 2001

Deelnemers: Ivo, Joost, Ron, Menno en nog zo'n 25 andere malloten. Plaats: Maaslandse Kanovereniging te Oss.

Wat moet je doen als je geen wildwater hebt dan maak je het!! En kan je het water niet wild maken dan doe je net als of het wild is door er wild/hard overheen te varen.

Yes, er is weer eens wat nieuws op wildwatergebied in ons niet wildwaterig kikkerlandje.

En dus gingen een aantal min of meer doorgewinterde Batavieren met een paar minibootjes naar de Dutch Playboating Challange 2001. Een hele mond vol maar we zien wel.

De aankomst was perfect; na het toch maar goed vastzetten van een aantal min ((of meer)) vastzittende boten op een autodak, heelhuids aangekomen in Oss. Jeetje wat een uitstalling; er stond van alles klaar, van het te varen parcours tot tenten om in te schuilen indien de weergoden dat nodig achten inclusief een vervaarlijk ogende muziek installatie.

Wat was de bedoeling . althans wat dachten we dat de bedoeling zou zijn? Volgens Menno zouden we achter een boot gaan hangen die met een rotvaart zou gaan varen alwaar wij kunstjes achter zouden mogen (proberen) te doen.. Dit klopte, echter er zat ook nog een programma voor van kunstjes doen op het vlakke niet stromende water. Ok, doen we . Maar je wordt wel een beetje nederig als je ziet wat andere malloten allemaal uithalen met hun bootjes dus maar wat geprobeerd . Na de lunch tijd voor het echte werk. Voorgedaan door mensen van MKV die het al een keer uitgeprobeerd hadden. Zag er nog wel te doen uit.. Nadat de eerste 2 batavieren kopje onder waren gegaan en er een zwemmend (doordat je met 2 handen het koord vast had uiteraard geen peddel bij je om te eskimoteren) aan de kant kwam heeft ondergetekende maar gevraagd aan de kapitein om het even zeer rustig aan te doen. Dit ging niet al te gek en bij de 2e run voluit gevaren: 20km per uur over het water; zonder gekheid dit gaat echt hard!!

Nadat een ieder vanuit de boot beoordeeld was door 2 Nederlandse kanors die aan de WK rodeo hadden meegedaan werden de prijzen van de dag uitgereikt. De 2 eerste prijzen voor de 2 hoofdorganisatoren van de dag. (zij hadden duidelijk ook het meeste geoefend al eerder achter de boot). Onder het genot van een video van de WK rodeo en een bami of nasi schotel werden de overige, door de sponsoren van de dag beschikbaar gestelde prijzen, uitgedeeld.

De organisatie van de dag was perfect. Met dank aan MKV Oss (Toine, Oskar en nog vele anderen). Deze dag heeft zoals ondertussen misschien wel al bekend is een gevolg gekregen; ondergetekende en Ron hebben ondertussen een nieuwe rodeo boot gekocht. Menno en Ivo hadden er al een en samen vormen zij het BRT (Batavieren/bejaarden rodeo team) dat al voor de nodige foto's op de website verantwoordelijk is.

Ook al ben je nog geen bejaarde.. toch meegaan met het BRT: goed voor je bootgevoel (..slecht voor je toch al overbelaste spieren en aanverwante zaken).

Joost van Haaren

Impressies vanaf de boot:

Zie ook fotoverslag van Dutch Playboating Challenge 2002

Menno