Mayke heeft net de Rainbow Voodoo aan de wilgen bij Arend Bloem gehangen en een nieuwe Dagger G-ride gekocht. Duidelijk korter maar toch meer volume. Lekker bolle punten dus het water krijgt niet zoveel kans.

Zo'n boot moet wel getest worden. Het water in de Ardennen is wel aardig maar loopt alweer snel weg en in de Eifel zit het op een minimum niveau. Een dagje Erft dus maar.

WE zijn met z'n drieen, hoeven niet langs het clubhuis en kunnen dus via Nijmegen binnendoor naar Goch. Net na elven liggen we reeds in het wiesen wehr te tollen. 

Het water staat hoog en voor het eerst sinds tijden raak je bij de cartwheels niet de grond. Heerlijk, het lukt zelfs aardig om 2 of 3 cartwheels aan elkaar te rijgen. Mayke orinteert zich voorzichtig op de nieuwe vaareigenschappen van de G-ride.

Na een uurtje komen Malthe en een hele zooi cracks uit Nederland ons het kunstje voordoen. Langdurig tollen zij voor onze ogen door de wals. Dan mogen wij weer twee tolletjes maken waarna er langdurig getolt wordt door de anderen. Hier hebben we geen zin in. Zo kun je geen tol-meters maken. Beginnend rodeo vaarders samen met gevorderden, dat werkt niet, dan leer je amper bij omdat je veel te lang stil ligt.

We vertrekken dus al heel snel naar de upper-wave. Daar wordt geslalomt, laat maar zitten. 

De vuilniszakken komen te voorschijn om de stoelen af te dekken en even later zijn we op weg naar de "upper-wals". Daar staat de Erft ook hoog. Ik duik er dwars af en denk even via een paar spinnetjes er aan de zijkant uit te komen. No way, sllluuuurrrpppp en ik zit weer terug in de wals.  Na wat herorintatie en een betere cordinatie kom ik er toch netjes uit. De wals zuigt hard terug. Koen komt in zijn eerste run in het geheel niet uit de wals en spoelt er uiteindelijk pas ondersteboven uit.

Dit is fun! Het spinnen is stukken lastiger dan 2 weken geleden. Zeker rechts in het hoekje is het lastig de boot gecontroleerd te laten draaien. We worden dan ook regelmatig gegrepen en over alle rotatie assen schoon gewassen.

Nadat we wat warm gevaren zijn in deze zuiger wordt het tijd de loop uit te proberen. Het is weliswaar wat ondiep maar uiteindelijk lukken de loops dusdanig goed dat ja bij het neerkomen en snel rollen weer gewoon door kunt surfen in de wals. 

Ook Mayke heeft de nieuwe G-ride voldoende snel onder controle om een aantal surfs mee te pakken. Het verlaten van de wals gaat dan wel steevast op de kop, het side-surfen en stabiliseren van de boot in de wals gaat uitstekend.

Na verloop van tijd wordt je overmoedig. Deze wals is big enough for the both of us. Even later liggen Koen en ik samen te side-surfen. Op een gegeven moment vaar ik zelfs onderlang Koen door de wals zodat we stuivertje kunnen wisselen. Op een gegeven moment voel ik onder mijn oksel de voorpunt van Koen zijn boot roteren. Hij heeft stiekem achter mijn rug een rol gemaakt (-;)

Conclusie: bij deze waterstand is het Wiesen Wehr uitstekend geschikt voor de Cartwheel training. Wordt het daar te druk, dan leent de upper-wals zich voor spinnen, side surfen en loopen.

Waterstand: 90 cm bij peilschaal Neubruck

Menno

Algemene informatie over de Erft