Erft 31 Augustus 2002

Sfeerimpressies van onze Erft-dag. Weinig water, dat wel. In de wals kon je vooral spinnen en 45 graden cartwheels maken, ging je verder dan zat je in de bodem. 

Het wiesenwehr was totaal uitgestorven dus we  hebben 4 uur  in de wals kunnen spelen zonder door wie dan ook gestoord te worden. Waar zijn ze, al die rodeo-vaarders?

Camiel had in het begin wat moeite met de wavesport X. Iedere keer als hij achteruit weer de wals ingetrokken werd reageerden de heupen averechts en was het direct hap slok weg en eskimoteren maar. 

Maar zo'n hele dag oefenen, dan blijkt wederom dat het spreekwoord oefening baart kunst niet voor niets bestaat: Camiel, toch niet een van de subtielste peddelaars en zeker niet met een der subtielste bootje draaide aan het einde van de dag zijn spinnetjes soepel en begon zelfs een aanvangend wagenwieltje te gaan draaien. Voorlopig loopt het wiel nog wel van de as maar met nog een paar dagen oefenen komt dat wel goed.

Inge, voor de derde (1 x arrangement en 1 x zwemles op Holibu) keer op wildwater draaide zeer verdienstelijk haar Esjes door de stroom achter het wiesenwehr. Per uur werd het invaren met 5 meter stroomopwaarts verlegd. Uiteindelijk zijn we dus rond half vier maar vertrokken naar Neuss hafen anders was ze geheid door de wals het keerwater uitgevaren. Dat was voor vandaag een beetje teveel van het goede geweest.

Teun had voor vandaag de rottigste boot, de Zwo met, hoewel ooit een revolutionair ontwerp, toch niet de meest ideale onderkant voor het relaxt hangen in een wals. Dat heeft hij dan ook geweten. Regelmatig werd een hangsessie in de wals afgesloten met een fractie "net te vlak"en HAP, SLOK, WEG!

Rollen ging nog niet helemaal perfect. De eerste rol was 100 % fout, de tweede rol ging 90 % van de keren goed en in 30 % van de gevallen bracht dan de 3-e rol uiteindelijk soulaas. Teun is 4 keer gaan zwemmen, 3 maal na een tweede poging en 1 keer na 3 pogingen. Hij heeft 25 keer geprobeerd te eskimoteren. Hoe vaak is hij om gegaan?

Joost had in het begin hetzelfde probleem als Camiel, achteruit terug en dan HSW (Hap Slok Weg). Na wat denkwerk, oefening en tips draaide de Ego als een tierelier. Soepen de 360 eruit gooiend. 

En ik? alle buik, schuine-buik en tussenrib spiertjes doen pijn. Veel gewheelt dus. op naar de DPC.

 

menno