Batavieren Rodel team op de Erft

De oren worden van je kop gezeurd; "ik sta er toch wel op h, met die peddel boven m'n hoofd?" Ja hoor Martin, je staat er op.

Ere wie ere toekomt, Martin gaat op zo'n dagje met sprongen vooruit en is het levende bewijs dat er maar een manier is om Rodeo (of freestyle, whatever) te leren, doen, doen, en nog eens op je bek gaan.

 

Joost had er al langer dan een uur in rondgevaren, voordat ik ontdekte dat hij een nieuwe Inazone 220 erbij had gekocht. De Dagger Ego was hem toch wat te wispelturig op echt wild water. Dus wat doe je dan? Je koopt er een Inazone bij. Logisch toch.

Ach, in het begin was iedereen nog wat voorzichtig maar allengs werd er ook niet vreemd opgekeken als je opeens iemand vanachter over of onder je boot door voelde gaan. Het kon ook voorkomen dat er spontaan een canadees over je achterdek in de wals dook.

Tja, onze meester aan het werk. De enige van het stel die in stat is echte cartwheels aan elkaar te rijgen. En hij kan het ook nog uitleggen.

Ron en Franc zijn ook druk bezig geweest hun grenzen te verleggen. Franc met de Super Sport, 6 tot 7 jaar geleden beschouwd als een onverantwoord kort en plat speelbootje. Nowadays de langste sloep van de vloot. Maar ook daar werd driftig mee gehangen en gesponnen.

Tja, en dan Cees...

Wat huiverig in het begin om echt in de wals te gaan hangen. "Kom je er wel echt uit met zo'n sloep?". Nou, de eerst keer was dat kantje boord. Cees vaart in, hangt "soepel" steunend in de wals. HAP! zegtie. De boot wordt met een noodgang onderste boven gesleurd,  Cees goed vastgesjord, gaat mee in de rotatie en wordt stroomafwaarts met schwung uit de kuip gelanceerd. De boot tolt nog een halve minuut of zo door en verlaat daarna het strijdtoneel.

Je komt er dus uit en de boot (uiteindelijk) ook. Dat vraagt om een nieuwe poging:

Het ziet er soepel uit. "Maar", zegt Cees, "er komt steeds meer water in, daardoor zakt de kuiprand en op een gegeven moment is het over".

Dat moment hebben we hieronder precies te pakken. HAP!

Deze keer ging de rol niet goed. Maar eerlijkheid gebiedt te vertellen dat het een keer daarvoor wel degelijk gelukt is de canadees weer overeind te brengen. Applaus!!!

En dan loopt er ook nog zo'n klein gozertje rond, hij woont in de buurt, en schijnt iets hoogs in de duitse rodeo rangschikking te zijn.

We zijn weer met beide beentjes stevig op de grond. Ik wil ook een wals in mijn achtertuin!

menno