19 oktober werd het tweede clubkampioenschap van NKSV de Batavier gehouden, zeven deelnemers hebben gestreden om de titel. Het weer was lekker, de waterstand was volgens sommigen aan de lage kant voor de moeilijkere tricks.

erftrodeo 2013 2

Paul

Tot de dag voor de wedstrijd leek het geen spannende strijd te worden, er waren weinig aanmeldingen en titelverdediger Sjoerd zat in Nieuw-Zeeland. Jorn was de grote favoriet tot bij aankomst bij de Erft ook Paul en Hester (nieuw lid uit Den Haag) zich aangemeld bleken te hebben. 

erftrodeo 2013 4

Hester

erftrodeo 2013 3

Een aantal deelnemers hadden de laatste tijd weinig tijd doorgebracht in hun freestyle boot, dus werd er eerst geoefend zonder dat er punten gegeven werden. Iedereen ging steeds beter in zijn boot zitten, de grijnzen werden breder en de tricks beter. Hoog tijd voor de eigenlijke wedstrijd. Na twee heats van elk 45 seconden waren de verschillen in punten toch wel groot, met Paul als de terechte winnaar.

De einduitslag:

  1. Paul 290 punten
  2. Jorn 165
  3. Hester 115
  4. Anke 70
  5. Koen 45
  6. Terence 20
  7. Erwin 10

erftrodeo 2013 1

Terence wilde graag in een freestyle boot varen, deze bleek wat makkelijker om te slaan dan de Burn die hij vorig jaar mee had. Hierdoor heeft hij kunnen bewijzen dat hij inmiddels bom proof kan rollen, een grote stap vergeleken met vorig jaar. Zelf was ik mee om de eerste beginselen van walsje hangen te leren, tot nu toe vond ik het veel te spannend om iets anders in de wals  te proberen dan er in een dikke boot heel snel doorheen te traverseren. Gedurende de dag werd dit gelukkig steeds minder spannend en kreeg ik steeds meer controle.

erftrodeo 2013 5

Alleen het eskimoteren in de inazone blijft lastig. De eerste keer dat ik omsloeg in de wals bleef mijn peddel achter een steen haken, dit was voldoende om mijn spatzeil los te maken. Vandaar dat ik weer eens keertje mocht schrijven. De tweede keer dat ik omsloeg heb ik maar meteen mijn handen boven water gestoken voor een puntje. Jorn, Anke bedankt voor het redden. Van de winter moet ik toch maar eens echt goed leren eskimoteren in het zwembad.

erftrodeo 2013 6

Iedereen bedankt voor de gezellige dag en de goede tips. Hopelijk is er voor volgend jaar weer een sterk deelnemersveld aan de wedstrijd en zijn er ook andere beginners die willen oefenen,

erftrodeo 2013 7

Groeten Sanne