Tron Chique 21 maart 2005

Vrijdag avond werd ik gebeld door Steve van Stip-yaks om zaterdag mee te gaan varen op de Rur. Helaas kon ik niet want ik moet op zaterdag werken, maar op zondag heb ik altijd wel zin. We spreken af om naar Tron Chique te gaan een leuk speelgolfje bij Luik. Steve neemt wat nieuwe speelbootjes mee, en dat komt goed uit want mijn eigen pyranha s6x is naar de knoppen.

Tron Chique is echt een geweldige golf. Echt een golf om het rodeo varen te leren. Hij is niet te heftig en hij plakt goed dus spoel je er niet al te snel uit. Alleen jammer van dat net iets te kleine keerwatertje. Als je toch uit de golf spoelt en je mist het keerwater moet je 200 meter verder uitstappen en weer terug omhoog lopen. Maar de golf maakt dit ruim goed, het is veruit de leukste speelplek in de buurt. Je kunt er echt van alles: spinnen, bluntjes en op sommige plekken kun je een beetje cartwheelen en zelfs loopen.

Ik had de Dagger kingpin van Mayke meegenomen, Steve wil die wel eens proberen. Heb ik nog de keus uit Jackson Fun, Jackson Allstar en de Dagger Crazy 88. De Fun vind ik wat te groot en de Crazy 88 is net te klein. Dus makkelijke keus, het wordt de Allstar. In eerste instantie vind ik hem erg wiebelig, en het zitje zit voor mij net iets te ver naar achter. In de golf is hij echter fantastisch, hij spint bijna vanzelf en de bluntjes beginnen best aardig te lukken. Ik weet er zelfs 2 mooie loops uit te persen. Maar nog steeds is hij erg wiebelig vergeleken bij mijn s6x. Toch nog wat extra bootjes uittesten voordat ik een nieuw bootje koop, en ach misschien is m’n s6x wel goed te maken.

Coen