Even een dagje wildwater?

Branding

Dutch Water Dreams in Zoetermeer

Hohen Limburg, Erft

Hoog Veen riviertje als hoegne, Tros Marets of Eau Rouge

Boven Rur of Irreler Wasserfalle

Een ander riviertje in de Eifel of Hunsruck

Een riviertje in de Belgische Ardennen

Wildwater centrale

Branding?

Kijk op de www.surfweer.nl of op www.windguru.cz naar de golfhoogten, deze moeten toch wel op een meter zitten, 3 meter wordt weer een beetje te gek. Bekijk daar ook de windsterkte en windrichting aan de kust, deze moet de laatste dagen stevig west (NW-W-ZW) geweest zijn zodat het water flink richting kust opgejaagd wordt. Een paar dagen West 6 en dan in het weekeinde windstil levert nog steeds een mooie branding op. Een enkel dagje West 3 of 4 is geen garantie voor een mooie branding.

Kijk wanneer het laag en hoogwater is op //www.rijkswaterstaat.nl/geotool/astronomisch_getij.aspx

Kontroleer als laatste een van de webcams aan de kust, hoe ziet de branding eruit? De webcams bij Egmond, Bloemendaal, Noordwijk en Scheveningen geven een goede indruk van de branding.

Dutch Water Dreams in Zoetermeer

Voor 17.50 euro kun je hier varen als de baan draait, je moet wel van tevoren reserveren (dutchwaterdreams.nl). Solide WW III techniek vereist en ogen in je achterhoofd om rafts en andere loslopende objecten te kunnen ontwijken. Niet te vaak gaan zwemmen hier want de ondiepe baan levert dan al gauw blauwe plekken of erger op.

Lees verder de verslagen in ons archief om een beeld te krijgen.

Hohenlimburg of de Erft

Dat kan het hele jaar door, alleen bij Hohen Limburg loop je, heel sporadisch, het risico dat er en wedstrijd is. Dan kun je altijd nog uitwijken naar de Erft

Boven Rur of Irreler Wassefalle

Voor actuele waterstanden zie de waterstanden pagina

Boven Rur, peilschaal Monschau: 50 = Laag maar te doen (WW 2+), 70 = stevig en leuk (WW 2-3), 90 = denderen (WW 3+), 90++ = moet je zin in hebben, spektakel en kan riskant worden. 

Irreler Wasserfalle in de Prum, Peilschaal Echtershausen: 70 = Laag maar de moeite waard, 90 stevig en interessant, 120 = Hoog en een beetje Alpen, 160 = moet je leuk vinden (-;)

Een ander riviertje in de Eifel of Hunsruck

Voor actuele waterstanden zie de waterstanden pagina

De rivieren in de Eifel en Hunsruck lopen allemaal (m.u.v. de Rur) richting de Moezel of Rijn en komen daarin uit. Vlak langs de Rijn en Moezel loopt de snelweg. Je bent dus met 2.5 uur rijden vlak in de buurt van een instappunt of uitstappunt. Staat er veel water, dan is het absoluut de moeite waard om, om 7 uur te vertrekken en dan voor 11 uur in het water te liggen van een wilde sloot in de Eifel of Hunsruck.

Een riviertje in de Belgische Ardennen

Voor actuele waterstanden zie de waterstanden pagina

rivieren die voor een dag te doen zijn liggen allemaal op of rond de hoge venen (2 tot 2.5 uur rijden) aan daarvan mogen alleen de Aisne, Warche en Salm deels bevaren worden zonder derogatie papieren. Voor alles wat echt de moeite waard is om een dag op en neer te gaan heb je een lidmaatschap van de Belgische kanobond nodig (de zogenaamde derogatie papieren). Heb je die, dan komen Hoegne, Tros Marets, Bayon, Eau rouge in aanmerking. Dan heb je wel een forste waterstand nodig.

Wildwater centrale

waterstand bij Nijmegen op teletext pagina 720 tussen 755 en 890 cm. Voor details zie verslag van wildwatercentrale.