De route wijst je de weg naar Mont Dauphin Gare, het meest centrale dorpje als je een camping zoekt in de buurt van de Durance. Kom je van de col de Lauterets, dan ben je al diverse campings tegen gekomen. De meest bekende en meest gebruikten zijn:

La Cabane in St Crepin

CAMPING MUNICIPAL DE L'ILE in St Crepin

Camping du Lac es Iscles in Eygliers (heeft ook huisjes)

Camping La Rochette in Guillestre zelf (grote familie camping met zwembad)

Camping Saint James les Pins in Guillestre zelf (heeft sta caravans te huur)

Autoroute du Soleil. A73, N271, A2 (Maastricht), A25 (Luik), A26 (Bastogne), A4 (Luxembourg), A31 (Metz, Nancy, Dijon), A6 (Lyon), A43 (Grenoble), A48 (Grenoble).

In Grenoble N85 richting Gap nemen.

In Vizille ga je over op de N91 richting le Bourg-d'Oisans, l'Alpe d'Huez en Col de Lauteret. Je rijdt nu langs een schitterend heftig riviertje, de Romanche, wildwater IV tot V. Het is de moeite waard om af en toe even uit te stappen en te gaan kijken.

Na de Col de Lauteret rijdt je langs de Guisane naar beneden naar Briancon. Ook hier kun je af en toe eens even uitstappen, de Guisane, met daarin de 'Botenkraker' bij Monetier-les-Bains, is zeker een rivier dat op een alpenweek aan de Durance niet mag ontbreken in het vaarprogramma.  Is het middenstuk een glad en snelstromende sloot tot WW II-III (met uitzondering van die Botenkraker dus), de onderste 4 kilometer zijn schitterende wildwater tot en met klasse IV en daarmee een mooi toetje voor de betere vaarders.

In Briancon over op de N94 richting Guillestre. Je rijdt nu langs de Durance

Je passeert l'Argentire met daar het slalomparcours in de Durance (daar is ook een camping, maar erg druk, lawaaiig en geen schaduw).

Voor la Cabane en de l'ile ga je Bij het dorpje Saint Crepin (aan je linker hand tegen en op de heuvel) ga je rechtsaf richting het vliegveld. Na een paar honderd meter ga je rechts af richting camping La Cabane, rechtdoor naar de camping l'Ile.

Ga je naar een van de andere campings, dan rijd je Sain Crepin voorbij, camping du Lac les Iscles vind je in Mont Dauphin Gare rechts. La Rochette en diverse andere dampings vind je door de weg naar Guillestre centrum te volgen.