Route naar Erft

Er zijn twee favoriete instapplaatsen: Eppinghover Muhle (instap voor een langere tocht van 6 km) en Gnadenthaler Muhle (instap bij het Wiesenwehr)

 

Instap Eppinghovener Mühle, Eppinghovener Straße, Neuss, Duitsland:

 

Instap Wiesenwehr, Berghäuschensweg, Neuss, Duitsland:

Vanaf de parkeerplaats pak je de boot op de nek en loopt het wandel/fietspad 500 meter stroomopwaarts totdat je bij de brug met het slalomparcours komt. 

 

Uitstap Am Sporthafen, Neuss, Duitsland:

 

De aanrij route is als volgt: A73, de 57 richting Kln Duitsland in. Doorrijden tot Neuss (totaal 120 km, vanaf clubhuis maximaal 90 minuten rijden).

Voor de Eppinghover muhle Afslag Neuss Reuschenberg. Onderaan afslag rechtsaf de Bergheimer Strasse volgen. Eenmaal over de Erft gekomen eerste afslag rechts en daar parkeerplaats bij de brug zoeken (afslag voor de Erft naar rechts kan ook).

Voor de speelplaats bij de Gnadentaler muhle blijf je eerst de 57 volgen tot na Dreieck Neuss. Direct daarna neem je afslag Neuss Norf. Onderaan rechtsaf. Einde weg weer rechts af. Onder snelweg door en direct daarna links af naar parkeerplaats naast de Erft. 500 meter stroomopwaarts is onder een brug de eerste leuke surfgolf met een slalomparcours. Vanaf het Wiesenwehr naar de sporthafen: Parkeerplaats linksaf. Over Erft. Eerste rechts. Rechtdoor blijven rijden en remmen bij de Sporthafen.

Daar de Batavier het regelmatig presteert de heenweg naar de sporthafen te vinden maar dan echt niet meer weet hoe ze terug moeten komen, print de kaartjes uit en neem ze mee, of zet de punten in je Domdom of smartphone!

PS. Voor het traject Wiesenwehr - Sporthafen hoef je niet met 2 auto's te zijn. De chauffeur kan gewoon door het park teruglopen naar de instap, dat is 20-30 minuten lopen. Vanuit de sporthafen ga je direct de eerstew Erftbrug over waarna je de Erft stroomopwaarts volgt tot aan de parkeerplek bij de instap. Kan niet mis, zolang je de linker oever (stroomopwaarts gezien) volgt.