De Irreler Wasserfalle liggen in de rivier de Prum net boven (stroomopwaarts) van het dorpje Irrel. Totale reistijd (vanaf clubhuis) 3.15 uur enkele reis.

Vanaf clubhuis in Nijmegen de A73 naar Venlo, daar Monchengladbach,Keulen aanhouden. Je rijd dan op de 61 richting Keulen en Koblenz.

De 61 doorrijden tot onder Keulen. Bij kreuz Bliesheim de 1 volgen naar Trier / Euskirchen. De weg volgen richting Trier, Prum en Bitburg (eerst E29/51 daarna de 60) afwisselend snelweg en grote doorgaande weg.

Na Bitburg Echternach aanhouden.

Afslag Irrel nemen en het dorp binnenrijden. In het dorp neem je de afslag Prumzurlay, het bordje "Wasserfalle" staat net aan de verkeerde kant van de weg zodat je het alleen direct ziet als je van de andere kant zou komen. Na 3 kilometer kom je rechts een grote parkeerplaats aan de bosrand tegen. Daar parkeren. Links in het bos loopt een wandelpad helemaal langs en om het mooie stukje wildwater. Boot op de nek en 400 meter over het wandelpad naar het instappunt lopen.

Alternatieve routes zijn te volgen via Venlo, Maastricht, Richting Luik, voor Luik richting Verviers en Aachen, A27 volgen naar Sankt Vith, Richting Prum rijden waar je weer op de 60 terecht komt. De route geheel door Duitsland is sneller.

Varen op de Irreler Wasserfälle is slechts beperkt toegestaan, zie vaarbeperkingen eifel.