Zaterdag 17 oktober – Poloveld upgrade naar versie 3.2

Na enige verwarring omtrent de aanvangstijd, enkele onverwacht afwezigen, evenals gelukkig enkele onverwacht aanwezigen, konden we beginnen het poloveld te upgraden. Het veld lag er verstoord en slapjes bij en dat hebben we nu opgelost door 4 hoekpalen in de vijver te slaan en een deels nieuwe belijning, waarin nu ook tuinslang verwerkt is.

polo klusdag 201510 2

polo klusdag 201510 3

Het was een leerzaam dagje, want het plaatsen van de steigerbuizen bleek nog geen fluitje van een Eurocent te zijn. We hadden een goed vlot gebouwd en dachten dat het erin slaan een uitdaging zou worden, maar niets was minder waar. Het erin slaan bleek wel enorm vermoeiend te zijn alsmede brood op de plank voor de oordokter, maar het rechtop zetten van de paal was echt een drama; ik had er na een 1/2u als een mongool rondkloten in ieder geval even behoorlijk de pest in.

polo klusdag 201510 4

polo klusdag 201510 6

Totdat Dirk er was, verdween de paal met palenrammer nog niet onder water

polo klusdag 201510 7

Uiteindelijk hadden we bij de aankoop voor de zekerheid gekozen voor wat langere palen, waardoor de zware palenrammer er vooraf al op moest zitten (paal vrij schuin in het water), om daarna de paal loodrecht te kunnen plaatsen. Maar hoe harder je aan de paal trekt en duwt, hoe meer het vlot het tegengestelde wilde. Maar als je zelf op het vlot staat, dan snap je daar werkelijk helemaal niets van. Het eerst goed fixeren van het vlot middels een touwconstructie aan land bleek een goed oplossing (Cees) en Dirk met zijn duikpak erbij in het water was ook handig. Jorn en ik sloegen uiteindelijk om en om de palen erin.

polo klusdag 201510 5

Aan de kant leek alles veel soepeler te verlopen; daar waren Ben en Koen gezellig met een bakje koffie de witte en rode drijvertjes aan het wassen. Koen had weliswaar wat voorbereidingen gedaan, maar om zeker te zijn hebben ze alles nog eens uitget(r)ekend op het whiteboard.

polo klusdag 201510 8

Toch bleek er in de lange lijnen later onverwachts een verschil te zitten in de afstand van de balletjes van elkaar. Kort momentje van paniek, maar een eenvoudige oplossing kwam al snel. Hilarischer was het, toen we het veld op het water wilden slepen en toen bleek dat het niet één groot vierkant was met aan elkaar geknoopte hoekpunten, maar 2 cirkels die in elkaar verweven waren ;-) Maar het einde was in zicht en het resultaat mag er zijn.

polo klusdag 201510 9

polo klusdag 201510 10

polo klusdag 201510 11

Oeps, er gaat iets mis

polo klusdag 201510 12

Jorn redt Koen

polo klusdag 201510 1

Ready for Monday ;-)

Cees, Koen en ik waren nog gebleven om bij de haard een biertje te drinken en Chinees te bestellen. Toen ook even enkele nieuwe ballen opgepompt en de slechte ballen eruit gehaald; deze laatsten hebben we open gesneden en heel toepasselijk op de hoekpalen geplaatst. Dat ben ik gaan doen na het eten en ondertussen kregen Cees en Koen het weer op hun heupen. Ze wilden wat laatste oneffenheden van deze dag aan kant maken en toe ik binnenkwam en wederom wat afgekoeld uitkeek naar een laatste biertje, werd ik er volop in meegezogen. Het leek wel een klusdag en de loods en de bar liggen er weer piekfijn bij (alles vuilnis weg, boten seizoensopening opgeruimd, geveegd, BBQ weer op zijn plek enz.).

Het was wederom een mooie clubdag!

Terence