Beste clubgenoten en andere geïnteresseerden,

Afgelopen weekend was het zo ver; een erg nat weekend stond voor de deur. Een mooie gelegenheid om het eerste weekend van het NK kanopolo te houden.
Zaterdagochtend 8u00; alleen maar blije gezichten bij het clubgebouw; Elke, Koen, Terence, Lard, Bram, Jorn, Ben en ondergetekende stonden te popelen om naar Den Haag te vertrekken.
Spulletjes klaar, caravan achter de auto van Koen, nog even aanhanger van Ben ophalen voor de kano's. Oeps...een koppelstukje (van 7 pins naar 13 pins) ontbrak nog. Dat halen we dan straks wel even bij het tankstation. Aanhanger open...kano's erin....of toch niet?! Blijken die kano's toch net iets te lang te zijn voor de kar. Ach....dan hebben we in elk geval alle ruimte voor overige spullen. Dus snel de dakdragers op de auto's en we zijn iets later dan gepland onderweg.
Koen&co als een dolle rijden om op tijd bij de aanvoerders bijeenkomst te zijn.
Dirk&co nog even langs het de Shell voor het koppelstukje.....vervolgens even langs de Anac.....en toen toch maar naar de Brezan. Even wachten totdat de Brezan opengaat....en missie geslaagd.
In Den Haag een mooi plekje gevonden voor caravan en tent en op naar de materiaal controle. Pfffff....viel dat effe tegen!! Alleen Elke is met een beetje geluk (of vrouwelijke charme?) zonder lapwerk met haar bootje door de keuring gekomen. De rest kwam er een uurtje en paar rollen ducktape later alsnog door heen. Voor deze keer althans.

polo nk2004 02

polo nk2004 03

polo nk2004 04

En toen op naar de wedstrijden:
1) Batavier – Groningen t 6de→ 2-2
Helaas een trage start voor ons en onnodig een gelijk spel geworden.
Hier hadden wij vanaf moment 1 meer druk uit moeten oefenen in de verdediging in plaats van doelloos en ongecontroleerd aan te vallen en verdedigen. Voor wij het wisten stonden we 0-2 achter.....en dat speelt toch niet heel gemakkelijk. In de rust nog eens door de theorie gegaan en besloten om in de verdediging meer druk uit te gaan oefenen om passes en schoten onmogelijk te maken.

2) Batavier – Hydronauten → 1-1
Een wedstrijd waar we erg aan elkaar gewaagd waren. Aan beide kanten is er veel gepeddeld , goed druk gezet, veel onnodig balverlies geleden en amper mogelijkheden gecreëerd. De paar kansen die er waren gingen naast, over, op de paal/lat of peddel.
Wij lieten ons aan het begin van de periode verrassen (0-1). Net na de start van de 2e periode wist Koen hetzelfde bij X te doen (1-1)
Omdat het erg regenachtig was dacht Jorn direct aan thuis......aan een open raam. En weg was hij.....
Vanwege de regen was het niet erg interessant om buiten te gaan barbecueën, dus bracht thuisbezorgd.nl uitkomst...en pizza's ☺

polo nk2004 01

 

De rest van de avond besteed aan een potje Mexen, waarbij het mij opviel hoeveel Lard heeft in zijn medemens en dat precies het tegenovergestelde voor Ben geldt. Komt verstand dan toch met de jaren?
De avond, nachtrust of eieren met spek hadden ons goed gedaan en
3) Batavier – Tilikum → 4-2
Mooie wedstrijd, goed team work, veel druk gezet tijdens aanval en verdediging en daarmee kansen gecreëerd...en benut. Daarbij ook nog eens de rust gehouden om onze voorsprong te behouden door rustig en op balbezit te spelen.

4) KvdRV A - Batavier → 2-3
Aardige wedstrijd, waarbij we vorm van de vorige wedstrijd vast hebben proberen te houden. De tegenstander had een gevarieerd clubje met een paar uitblinkers naar boven en beneden. Van onze kant werd er goed gekeken en de tijd genomen om op te bouwen en de bal in bezit te houden. Wellicht zijn we iets te veel in het langzame tempo van X meegegaan waardoor wij minder kansen hebben gecreëerd dan mogelijk was. Aan het einde gelukkig wel de rust gehouden om de bal bast te houden en de overwinning veilig te stellen.
Vervolgens snel alles inpakken en richting Nijmegen, alwaar de tenten te drogen konden worden gehangen.
Al met al een zeer geslaagd weekend met een niet onverdienstelijk resultaat. Qua NK staan we op basis van het doelsaldo 3e op de tussentijdse ranglijst.

Op naar 21/22 juni in Amsterdam

Namens het team,

Dirk