Vaarders; Hein, Bram, Laura, Cees, Elke met mentale ondersteuning van Roos en Ineke. Branding +/- 1mDe  kanopoloers hadden zaterdag een toernooi in Noord-Holland en gingen de dag erop brandingkayakken in Egmond aan Zee. Of ik mee ging. Strand!!!:D<3

ww branding 20180909 329

Dus ik ben zondagochtend met m'n (club)kano naar Egmond gereden. Het plan was 11 uur aan het strand, zoals dat gaat werd het iets later, maar daardoor kon ik nog wel een boterham met ei en spek meeëten op de camping. Nadat alle campeerspullen waren ingepakt gingen we nu toch echt naar de zee. Terwijl we spullen van de auto naar het strand aan het brengen waren, kwam Cees er ook aan, die was eerst nog langs Zandvoort geweest. Ineke en Roos probeerden zo weinig mogelijk wind en zand te vangen op het strand. Bram, Hein, Elke en ik gingen onze boot in, ik was toch wel een beetje nerveus.

ww branding 20180909 329

Na een redelijk eind goed door de golven de zee op te zijn gepeddeld, ging ik toch om. Aangezien ik nog niet heb leren rollen, werd dat dus zwemmen. Iedereen wilde natuurlijk meteen proberen mij te redden, maar Hein en Bram bleken zelf ook ondersteboven te liggen en Elke kwam niet echt tegen de wind in. Gelukkig was het niet heel diep, en had ik m'n peddel en kano nog bij me, dus kon ik naar het strand lopen. Dan merk je pas dat je toch wel een redelijk eindje de zee op bent gepeddeld en een kano vol water niet heel makkelijk mee te nemen is in de golven. Op het strand is ie ook zwaar om leeg te gooien (als je dat in het water doet, zit er zo weer nieuw water in met elke golf).

ww branding 20180909 329

Gelukkig heb ik dat de rest van de middag nog een aantal keer kunnen oefenen ;) Tussendoor heb ik ook lekker gepeddeld en het lukte zelfs een aantal keer om op een golf mee te varen. Terug op de club kwam Maarten ook spullen terugbrengen en hoorden we dat Kasper vandaag kampioen was geworden bij het NK-scholieren in Genneper Molen.

Laura