Hohen Limburg

Hoe vaak komt het niet voor dat je in het weekeinde maar n dag wildwater wil of kan varen en dat je daarvoor niet helemaal naar de Ardennen of diep Duitsland in wilt rijden. De spoeling wordt dan dun. Hieronder een voorgekauwd alternatief die je op dat moment ter beschikking staat:

Hohen Limburg

Een goed alternatief om de dag door te brengen is de slalombaan op Hohen Limburg onder Dortmund. Sla-omvaarders, notoire golfklevers, tailhoppers,  heupzwikkers en ander rodeovolk; allemaal kunnen ze zich hier uitleven. Van absolute beginner tot "oh wat ben ik goed" tiep.

Slalomtraining op Hohen Limburg

Menno, toen nog samen met Flubber, een paars-roze Schlegel topline en slalomboot van onbekend merk

Voor Hohen Limburg moet je in het weekeinde wel betalen. Voor een hele of halfe dag. Daarvoor heb je wel warme douches om omkleedruimte. Geloof me, het is het waard. In oktober t/m februari wordt er meestal geen entree geheven.

Op zondag mag je voor 13.00 uur de baan niet op. Die is dan gereserveerd voor slalomtrainingen.

De baan leent zicht uitstekend voor de beginnende slalomvaarder, voor de echt gevorderde vaarder is het parcours dat de WW II gradatie nooit te boven komt iets te licht maar altijd goed om een dag lang techniek te trainen.

In de ingangsgolf, en de golf direct na de brug kan de beginnende rodeovaarder zich bekwamen in het spinnen en ondersnijden. Direct daarachter is er voor slalomvaarders een interessant traject met de poortjes.

Direct onder de brug kan de rodeovaarder het inzetten van een cartwheel, een frontloop, walsje hangen etc. etc. oefenen en heeft de slalomvaarder weer diverse interessante poortcombinaties.

Het hele traject is voor een beginnende kanovaarder interessant. Overal zijn keerwaater-hoofdstroom overgangen om te oefenen. Denk je alles al te kunnen? Doe het dan achteruit. Gaat dat ook goed? Doe het dan zonder peddel. Ook geslaagd? Zonder peddel achteruit. Alweer de jackpot? Ogen dicht, peddel los, achteruit...

Loop direct na de brug op het slalomparcours

speelplek achter de brug op de wildwaterbaan

Bij hoog water staat er achter de stuw aan de overkant een fantastische rodeo golf/wals.

onbekende rodeovaarder in de golf achter de stuw

Speelplek bij hoog water als stuw aan overkant open staat

Kijk voor meer informatie ook naar de verslagen van de uitstapjes naar hohen limburg in het archief

Een alternatief hiervoor is een dagprogramma op de erft bij Neuss.

route naar de  slalombaan

Alternatieven

1 km stroomopwaarts is er nog een stuw met een leuke speelplek bij hoog water en vlak daarboven komt er van links een WW riviertje, de Nahmer in de Lenne. Bij hoog water is de Nahmer vanaf de Brenscheider Mühle bevaarbaar tot in de Konigsee. In totaal 6 km en niet door te varen tot in de Lenne. Er schijnt tot WW IV wildwater in te zitten. Ben je in buurt en is het hoogwater en heb je de tijd? Verken de Nahmer en laat weten of het de moeite waard is.

Terugrijden naar de Erft

Doorrijden naar de slalombaan in Lippstadt

De ijscobar in Hohen Limburg. Italiaanse kwaliteit

De turk in Hohen Limburg. Goed als je 'savonds thuis niet meer wil koken. Voor 8 Euro heb je een uitstekende shoarmaschotel.

Heb je echt veel tijd? Noordoostelijk ligt de Harz (Oker, ww III+) en zuidoostelijk het reuzengebergte...