Mooie camping in de Biesbosch

De Biesbosch is een prachtig gebied voor kanovaarders, je kunt er zowel mooie tochten maken door kleine kreekjes als het grotere water opzoeken en spelen met de stroming en golven. En behalve het genot van het varen zelf, is er ook de schoonheid van de natuur. Vooral voor vogelaars is de Biesbosch een paradijs, veel ijvogels, rietzangers, kiekendieven en zelfs vis- en zeearenden. En met wat geluk hiernaast nog reeën en bevers. De Biesbosch is te leuk, te mooi en te groot om op een dag te doen en daarom willen we iedereen attenderen op onze stamcamping in het hart van de Biesbosch.

De camping ligt in het noorden van de voormalige polder Moordplaat, tussen het vogelreservaat De Dood en de polders Heenplaat en Ganzennest. Je kunt er het beste heenvaren vanaf jachthaven Vissershang bij het dorpje Hank. Zie kaartje voor de lokaties.

Het is een basale camping aan het water met een steiger dat geschikt is voor kano's. Er staan een vijftal grote legertenten voor groepen die komen survivalen, maar meestal is het erg rustig. Je kunt je tent opzetten opzetten naast of achter deze legertenten, maar ook aan de overkant van het water. Er zijn meerdere vuurplaatsen, je kunt zwemmen en, als er geen groepen zijn, de survivalbaan uitproberen. Achter de dijk is een eenvoudige keet met sanitair: wc's, wasbakken en (koude) douches. dDe overnachtingskosten bedragen (2012) slechts € 3,50 per persoon en de camping wordt gerund door een boerengezin dat naast de camping woont.

 campingbiesbosch 1

kaart via rechter muisklik opslaan of openen in nieuw tabblad laat hem in groter formaat zien

Camping informatie en reserveringen: 0183-500246

text: Jack Stoop & Paula van Dam