In Hardenberg is een nieuwe wildwaterbaan gemaakt. Het is een leuk baantje dat uitermate geschikt voor de eerste slagen op wild water. Naast de deur is het niet, vanuit Nijmegen is het bijna net zo ver als Hohenlimburg, maar je vaart er wel op echt Nederlands grondgebied.
De baan wordt officieel pas geopend op 12 april, maar als onderdeel van de Wintercup kanoslalom is er al een testevenement gehouden. Helaas kon ik als organisator niet mee doen, maar er waren maar liefst 4 Batavieren afgereisd naar Hardenberg om hun skills te meten met de Nederlandse slalom top.

slalom hardenberg 2

Cees, Sjoerd, Paul en Chris hebben ervaren hoe leuk een wedstrijdje slalom kan zijn, maar dat het tegelijkertijd ook best lastig is. Op de vijver zijn de poortjes nog wel te halen na een paar maanden geduldig oefenen, maar als het water dan ook nog eens beweegt onder zo'n poortje, dat is andere koek.

slalom hardenberg 1

Alle slalomvaarders (dus ook de afvaardiging van de Batavier) waren razend enthousiast over de baan: Niet moeilijk wel echt leuk.

slalom hardenberg 3

Vooralsnog ontbreekt het nog aan een freestyle golf, maar die kan er wellicht nog in gecreƫerd worden door wat met de flexibele obstakels te schuiven. Zeker nu dit jaar Hohenlimburg gesloten is, is een aantal keer Hardenberg wel een goed alternatief. Check wel altijd de waterstand, omdat het wel moet regenen om de baan gevuld te houden.

Voor een link naar een filmpje en de uitslag Kijk op www.kanoslalom.nl.
Voor meer informatie over de baan: kijk op: //www.hardenberg.nl/wildwaterbaan/

Groetjes,

Maarten Holdrinet