Rodeospot in de uiterwaarden bij Nijmegen

Wat krijgen we NOU?

Iedereen is natuurlijk jaloers op Malte. Een speelgolf in je achtertuin aan de Erft, dat is toch het mooiste wat er is. 

Wij bij de Batavier in Nijmegen hebben ook wel een leuke playspot bij de centrale, echt "rodeo" is het daar toch niet al te vaak en zeker niet te vergelijken met de Erft.

Nu wist ik niet dat mijn eigen dorpje ook een speelgolf heeft. Ik ontdekte het maandag. Ik was vrij en kwam net terug van de Erft (die stond op 1 meter en was fantastisch). 

Dat er in de polder sluizen zaten wist ik, maar deze zijn niet zo vaak in gebruik. Die sluizen gaan alleen open als de uiterwaarden nog vol met water staan en de Waal alweer gezakt is. 

Ik besloot om toch maar even te kijken. Ik geloofde mn ogen niet. 

Het water spoot met geweld door de sluis van de zomerdijk met daarachter een pracht van een speelgolf. En dat 500 meter van mn huis. 

Dus snel omkleden, en mn vader gebeld om fotos te laten maken. 

De golf was net iets te ondiep voor verticale moves, maar who cares het is naast de deur. 

Op het moment dat ik er was stond de Waal bij Nijmegen op 750. Als de waal iets stijgt dan zal de golf een stuk dieper zijn. (nagekomen info: bij de waal op 900 cm is de golf weg, ideaal zal 800-850 cm zijn).

Ik hoorde later dat die sluis zeker een paar maanden per jaar open staat. Helaas ligt hij midden in een natuurgebied en zullen we voorzichtig moeten zijn met het vrijgeven van de lokatie

Nu alleen nog een treffende naam voor de spot verzinnen...

Coen