Nieuw jaar, nieuwe zwembadtrainingen. Dit keer niet op vrijdagavond in Grave, maar mogen we te gast zijn in Malden.

Op zondag 25 februari waren we met acht man sterk. Maartje, Bram, Sanne, Sigi, Stephan, Stefan, Cees F en ik. Iedereen had al enige ervaring met eskimoteren, maar je kan altijd blijven leren.

alg zwembad 2018 1

 

alg zwembad 2018 1

Zo oefende Maartje met een peddel te rollen, ook al vindt ze het gemakkelijker op haar handen te rollen. Sigi verbeterde haar rol en voelde het verschil tussen rollen in een wildwaterboot en een poloboot.

alg zwembad 2018 1

Stephan deed zijn eerste ervaringen op in een speelbootje en kreeg meteen tips van Cees hierover. Vooral doordat Cees zelf het goede voorbeeld gaf ten aanzien van alle aanwezigen. Daar maakte Sanne ook graag gebruik van tijdens het oefenen in haar Kingpin.

alg zwembad 2018 1

Stefan oefende zowel steunen, rollen als puntjesredding en bewees dat hij van de lange adem is, door het zwembad onder water over te steken. Bram leerde te rollen op zijn handen in een wildwaterboot en oefende zich suf met zijn gewone rol. Wat prima ging, zelf met een persoon hangend aan de voorpunt van zijn boot.

En ik? Met alleen foto’s maken kwam ik niet weg, maar zelf als Bram me om gooide kwam ik meestal wel boven. Die ene keer uitstappen vergeten we gewoon even. Je moet toch iets hebben om te blijven oefenen ;) 

alg zwembad 2018 1

balansoefening van Bram

alg zwembad 2018 1

Meditatief momentje van Sanne

alg zwembad 2018 1

Annelie

P.s. De volgende en laatste zwembadtraining van het seizoen is 11 maart 2018.

alg zwembad 2018 1