De eerste zwembad training is aanstaande. We hebben eindelijk tijd en doen dus lekker mee. Saskia heeft wat, te repareren, ego-deuken opgelopen in de Ardeche, ik moet mijn rol op roestvlekjes controleren en daarnaast helpen bij het eskimoteren.

De dag zelf begint vreemd, ik waan me in Noorwegen, alle boten moeten verplicht gewassen worden. Nee, niet "gewassen worden" in een dikke wals, maar met de tuinslag, spons en borsteltje reinigen, ze moeten SCHOON !!!!

Gaan we op trip naar een van de Noorse Zalmrivieren? waar we, om besmetting met de Gyrodactylus salaris parasiet te voorkomen, een volledig desinfectie programma van boot en uitrusting moeten doorlopen voordat je te water mag gaan.

Helaas,  zwembad Malden is de place to be. Het bad is nieuw met een in hoogte regelbare bodem waar men doodsbenauwd is voor zand in de raderen.

Daar staan we dus, in een flets maar zeer welkom naarjaarszonnetje, 20+ boten uit en af te spuiten. Elmar werpt zich op als spuitkapitein en renigt al het plastic voordat het trailer of dakdrager raakt.

alg zwembad 20191025 1

Eenmaal bij FEEL FIT CENTER MALDEN worden alle boten zonder enige grondberoering van trailer en dak naar binnen gebracht. Het teamwork is super, mogelijk gestimuleerd door de strakke instructies van Stephan die er niet voor schroomt om lijstraffen op overtreders van de sanitaire regels toe te passen, geen enkele boot heeft een "grondberoering".

Eenmaal om/uitgekleed liggen er 20+ Batavieren in het chloorrijke sop, klaar voor diverse challenges, hoe voel ik me thuis in, onder of uit mijn boot :)

Hein doet de warming up: Van Voor naar Achter van Links naar Rechts...

alg zwembad 20191025 1

 

alg zwembad 20191025 1

 

alg zwembad 20191025 1

 

alg zwembad 20191025 1

Daarna wordt er stevig geoefend met steunen, kanten, eskimoteren en, op het einde, de aanzet tot een kleine cartwheel, stern en bow-stall.

Een ding is wel duidelijk , voor veel deelnemers wordt een flinke stap gezet naar veel meer bootgevoel, rustig zijn onder water en/of kunnen eskimoteren. Over 2 weken gaan we verder.

Groet, Menno

PS. ego van Saskia lijkt uitgedeukt, mijn rolroest niet aangetroffen :)