Moe maar voldaan zit ik dit verhaaltje te typen. We hebben vandaag weer de jaarlijkse klusdag achter de rug!
Met een ontzettend grote groep vrijwilligers is het clubhuis en de vloot weer flink opgeknapt en opgeruimd.

De hele dag door werd er door geklust. Een variatie van leden, jong en oud, veteraan en vers uit de laatste basiscursus hielp mee om de lange lijst taken af te werken.
Voor iedereen was er wel iets te doen!

Bart leidde de dag in goede banen, had voor een container gezorgd, maar stond vooral de hele dag klaar om vragen te beantwoorden, taken te delegeren en ook nog zelf de handen uit de mouwen te steken; en dan zeggen ze dat mannen niet kunnen multitasken! ;)

De zolder werd helemaal leeggetrokken, oude boten werden in stukjes gezaagd om weg te doen, de bladeren rondom de club werden weggeblazen, en van het dak geveegd. De hele vloot is kritisch bekeken. Een deel was zo oud, kapot en stoffig dat we afscheid genomen hebben. Dan was er nog een deel wat een aantal te repareren mankementjes heeft - daar komt nog een klusdag deel 2 voor ;) En alle andere boten liggen weer netjes klaar om, ook door de winter heen, lekker gebruikt te worden!

Als echte Batavieren kwamen we de dag natuurlijk niet door zonder lekker eten. Rond lunchtijd kwam onze chefkok John aan om alle rammelende maagjes te voorzien van heerlijke broodjes, warme soep, salades en knakworsten, HEERLIJK!

Verder werd er met een aantal man sterk de elektriciteit rondom de verlichting in het clubhuis eens flink onderhanden genomen. Ik zag eerst het Batavieren monster de glaswolisolatie weghalen die in de weg zat. Daarna hoorde ik allemaal termen, over de aarde, gekleurde draadjes en schakelaars; in het proces vlogen her en der de stoppen er eens uit. Maar, aan het eind van de dag, zaten we toch maar mooi in een netjes, geordend, opgeruimd, schoongemaakt, verlicht clubhuis een drankje te drinken.
Tot Anke achter afsloot en nog een laatste keer de stoppen eruit lieten vliegen. Gelukkig konden we het probleem niet reproduceren. Dus er is niks aan de hand! ;)

Ineke

 

lunchen2

Vroem!

 

lunchen2

Bladeren van het dak

 

lunchen2

Eerst een bakkie

 

lunchen2

Moest Anke nou eigenlijk schrijven, iets met een dopje?

 

lunchen2

Help!

lunchen2

Poloboten inventariseren

 

lunchen2

Wildwaterboten inventariseren

 

lunchen2

Nog meer wildwaterboten!

 

uithijgen

Ff uithijgen van de glaswol...

 

lunchen2

Armaturen vervangen

 

 

lunchen2

Maar ook erg lekkere lunch!

lunchen2

lunchen2

 

lunchen2

Niels was echt eng.

 

lunchen2

Ook schoonmaken

lunchen2

Sommige mensen snappen het allemaal niet

 

lunchen2

Ook het poloveld moest nog even gefixt

lunchen2