Reparatie polyethyleen kano's

Gemotiveerd door mijn eigen behoefte eens een Burn uit te proberen en de beschadigde Burns van Hans van der Staay (size L) en Menno van Renswoude (size M) in het clubhuis, heb ik me enigzins verdiept in PE-lassen. Iets waar je speciale (computergestuurde) apparatuur voor nodig hebt en je echt specialist in moet zijn om dat goed, stevig en netjes te doen.

Mijn zoektocht bracht me via diverse omwegen bij een gespecialiseerd bedrijf in St. Oedenrode (de kanoboeren wilden er niet aan beginnen; die verkopen liever een nieuwe boot :-( !).

Naschrift: er zijn recente gevallen bekend dat er bij Arend Bloem ook duurzame PE reparaties worden uitgevoerd.

De Staay-Burn had een fors Gat van de Durance en de Menno-Burn een schuur in de ondernaad. Beiden zijn nu gerepareerd (zie foto's). Met de laskanonnen kunnen ze niet in de boot lassen, dus is er bij de Staay-Burg een forse lap opgezet.

De scheur van Menno hebben ze netjes dichtgelast; daarvan was tijdens de afgelopen clubavond weer niets te merken ;-) .

De Staay-Burn heeft de Möll in Oostenrijk alweer achter de kiezen; waterdicht en geen merkbare gevolgen op de vaareigenschappen! De Menno-Burn moet nog worden uitgeprobeerd, maar ziet er prima uit! De kosten van beide reparaties samen was maar liefst € 50 en € 20 transportkosten. Binnenkort wil Bart er naar toe om wat 'ramkappen' op verslijtende punten te laten zetten en mogelijk meer klussen.

Dit soort reparaties doet Marc het liefst op zaterdagmorgen. Dat komt de meeste kanovaarders ook prima uit. Je bent trouwens vlakbij De Wit in Schijndel (kampeer- en caravanboer) dus mogelijk valt er iets te combineren.

Bedrijfsgegevens:

Kunststof Lastechniek Verbakel B.V.

Industrieweg 13a

5492 NG Sint-Oedenrode

tel. 0413-479898

fax 0413-475148

mob 06-53403249

www.kunststoflastechniek.com

Kontaktpersoon: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Routebeschrijving:

Vanuit Nijmegen via de A326 naar de A50 richting Den Bosch. Op knooppunt Paalgraven de A50 volgen richting Uden/Eindhoven. Afslag 9 naar St.Oedenrode (na 25 km.), drie keer de tweede afslag op rotondes (Oostelijke Randweg, Nijnselseweg, Lieshoutseweg) na. ca. 70 mtr.

linksaf Industrieweg op, rechts aanhouden, na 175 mtr. links.*

Groet, Hans Platenburg

Alternatieven dichter in de buurt maar nog niet gecontroleerd

Weurt, Bijsterhuizen, Wijchen en nog andere plaatsen:

Plastic Repair Service
Metaalweg 25, 6551 AC Weurt
of
Bijsterhuizen 21-01, 6604 LE Wijchen

Op werkdagen gewoon open, op zaterdagen alleen op afspraak. Neem hiervoor kontakt op met Ton Willems: 06-40097699