Camiel Haan (21 jaar) is donderdag 24 oktober 2002 tijdens een bedrijfsongeval zes meter naar beneden gevallen en op zijn hoofd terecht gekomen. Hij is direct in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht en daar de volgende dag overleden.

In de anderhalf jaar dat Camiel binnen de kanosport actief was hebben we hem leren kennen als een voorbeeld van hulpvaardigheid, enthousiasme, doorzettingsvermogen en intens veel vaarplezier. Zo zal hij in onze herinnering blijven leven.

Onze gedachten en medeleven gaan uit naar de familie en vrienden van Camiel.

k.v. de Batavier

Groesbeek, 29 oktober 2002

Dag Camiel,

Wij zeggen nog dag, want je bent nu nog in ons midden.

Wij willen je vanaf deze plek bedanken voor je tomeloze inzet de afgelopen 1,5 jaar binnen onze kanovereniging de Batavier.

Je kwam binnen met je onafscheidelijke pet en een stralend gezicht dat je in Nyke je vriendin gevonden had.

Toen jij voor het eerst meeging kanovaren dachten wij, die denkt het in 1 keer te kunnen, maar dat viel tegen. Nyke had toen nog meer techniek dan jij, en dat vond jij best wel moeilijk. Het was koud, nat en vaak zwemmen, maar jij verbaasde ons. Je zette door en vorderde zeer snel. Jij had lef. Toen Rik en Menno actief gingen rodeovaren was jij enthousiast en ging al snel de meeste rodeo-ers voorbij, soms ondersteboven.

Het feit dat het zo goed lukte gaf jou veel zelfvertrouwen. Het was een feest om te zien hoe je groeide en duidelijk iets gevonden had wat je leuk vond. Wij genoten daar ook van.

Naast het varen, heb je, je ook veel voor anderen en voor de vereniging ingezet. Je hebt menige bardienst gedraaid en was altijd bereid om voor anderen in te vallen. En niet te vergeten het maken van ons clubblad de Boomstam. Dit deed je samen met Joost en hier kon je veel van je creativiteit in kwijt.

Tijdens onze laatste grote kanoreis samen naar een mooie rodeogolf in Plattling vertelde je me in de auto dat je zo trots was dat je moeder haar EHBO-diploma gehaald had. Daarmee gaf je mij het gevoel van grote betrokkenheid bij je naaste omgeving.

We zijn je nu kwijt maar het is voor ons een troost dat je de laatste anderhalf jaar zoveel plezier in het kanovaren hebt gehad.

 

Vaar wel Camiel