Deze zaterdag 22 februari was de laatste zwembadtraining van deze winter. Afgesloten met een heuse eskimoteerwedstrijd. Daarnaast was er, net als altijd, mogelijkheid te oefenen met eskimoteren, onder water uitstappen en gerelateerde kanotechnieken.

Na 8 trainingen (4 in 2019 en 4 in 2020) loopt de spanning op: Kan ik het nu echt? Ben ik er klaar voor?

Ja, ik kan niet anders zeggen dat deze trainingssessies in zwembad Malden de beginners en diverse herintreders veel hebben opgeleverd. Iedereen die is gekomen met het doel te kunnen rollen, die kan het, ze rollu als een dollu.

Het zal niet altijd lukken op wildwater, dat is altijd weer een "next level" maar de basis is gelegd:

Marlou rolt vlekkeloos met de traagste rol ooit, maar komt altijd boven, zelfs als ze Gert mee moet slepen :). We kijken vooruit naar de eerste echte wildwaterrol.

Niels (groot) was een "projectje" maar rolt nu de poloboot vlekkeloos, heeft de rust in zijn hoofd en wacht op de eerste polo-duw om dit in real live te bewijzen (go, go, go-smijt-om!).

Niels (klein) rolt soepel maar wil dat niet toegeven, ook hier zal de gogogo-om methode tijdens polo het moeten bewijzen. Hij kan soepel rollen, dus zeker niet voorzichtig mee zijn, hij redt zich wel! Douwu dus!

Erik; kreeg ineens de geest, en heeft sinds de laatste lessen zijn Power-rol geoptimaliseerd, en kan dus ook zeker geduwd worden tijdens de polo!.

John V, kon het ooit een beetje, maar vandaag beter dan ooit, soepel met heupen. Zou Salsa dansen dan toch helpen? Ook hier is de proof of the pudding op het echte wilde water.

Franc en Boy kwamen een enkele keer langs om de roest af te borstelen. Dat lukte uitstekend, hopelijk blijft dat zo. Dus droog houden die heupen, dan roest het niet, Toch?

Laura, analyseert, kijkt en rolt. Met wat meer impulsen raakt ze de weg nog wel kwijt, maar heeft wel het lef om de competitie met de rest aan te gaan. We wachten op de eerste Eifel/Ardennen rol.

Mario, heeft alle Peruviaanse stromen al gedaan dus hoeft niet meer te leren en eindigt direct in de top 3. Top dat hij er nu bij is.

alg zwembad 20200222 1

Gert,  uit Enter, toch wel een hortje, helpt iedereen en rolt de T-duo lekker alleen, zelfs vaker dan met Marlou, wat wil je nou eigenlijk?

alg zwembad 20200222 1

Hein, Tsja, wie heeft hier de overhand, de Ego of Hein? Beiden hebben een volume, een gewicht, 'tis wel in balans eigenlijk. Bij de rol wedstrijd eindigt Hein dan ook met stip bovenaan.

alg zwembad 20200222 1

Lucas, rolt nu echt soepel, rust in zijn hoofd. We wachten op de eerste koud-water rol tijdens de polo training.

alg zwembad 20200222 1

Ook de mistery guest is weer aanwezig., maar roert zich verder niet...

alg zwembad 20200222 1

 

Hein over zijn (Super)ego:

De westrijd was dus zovaak mogelijk eskimoteren in een minuut. Ik dacht; hoe moeilijk kan dat zijn! Zeker in mijn Dagger SuperEgo! Als een malle begonnen, maar serieus, na 3 keer draaien was ik al de kluts kwijt. Als je niet oppast wordt je snel heel dol, dus ik moest een paar keer tussendoor mezelf hervatten om niet supermisselijk te worden. Ondertussen aangemoedigd door de rest ("ga door! ga door!"). Toen ik dat Menno ook heel hard hoorde roepen, dacht ik; jaja, ik ben zeker al 2 minuten aan het rollen, en wordt voor de gek gehouden! Maar niets is minder waar, en terwijl ik boven water nog even lag bij te komen, kondigde Niels het eindsignaal aan. (Dus het hadden er wellicht nog een paar extra kunnen zijn....). Na stevige competitie van Gert (2x) en Mario, bleek 17 toch wel echt een topgetal, en was mijn Ego toch weer even gestreeld.

Dit is wat je krijgt na 17x rollen in een minuut:

  • 2 uur lang gevoel dat alles nog draait,
  • en een Super Ego

alg zwembad 20200222 jzs

Hein

Uitslag eskimoteerwedstrijd (zo vaak mogelijk rollen in één minuut):
  1. Hein 17
  2. Gert (single topo duo) 15
  3. Mario 14
  4. Marlou 13
  5. Marlou  en Gert(duo topo duo) 6x2=12 :)
  6. Niels (groot) 8
  7. Laura 7