Het is dag 4 en vertrekdag voor Erik, Cees en Gert. Maar eerst gaan we nog varen, maar dan een kort traject zodat de mannen om 13 uur kunnen vertrekken.

Ik hoop op de Landecker Schlucht en als backup plan de Sanna.

De afgelopen dagen hebben Cees en Erik westrijdje traaaaaaagheid gedaan: wie moet op het laatst nog het meest doen om te voorkomen dat je twee trajecten op een dag zou moeten varen, pure sabotage als je het mij vraagt :)

Tonny, Emiel en ik hebben al afgesproken dat we vanochtend zelf geen enkele haast hebben, de vertrekkers mogen het tempo bepalen.

Maar zowaar, Erik is opeens op tijd wakker en ook Cees heeft ruim voor tienen zijn bagage al uit zijn tent. Ze kunnen het dus wel!

Gelukkig zijn er toch nog voldoende onvoorzienigheden dat we pas om 10.30 uur vertrekken, maar het is toch een record.

Richting Landeck dus en eenmaal bij de stuw zie ik volle bak water er door gaan. Bij Nesselgarten aan de instap van de Landecker Schlucht dendert de Inn vol tempo voorbij. Snel omkleden en omrijden en net na half twaalf zitten we op het water.

ww landecker 20150624 1

ww landecker 20150624 2

ww landecker 20150624 3

Ik voorop, de rest er achteraan. DE Inn staat volle bak en via grote golven treinen denderen we met een rotgang richting Landeck. Heel af en toe een keerwater pakkend om de boel bij elkaar te houden. 

Voor mij zie ik schuim opspatten en vermoed een grote wals. Ik geef gas en ga e rechts voorbij, het gat is groot, die en boezemt ontzag in, daar wil ik niet in!

ww landecker 20150624 4

van hier ziet hij er best wel vriendelijk uit :)

 Verderop zie ik de grote golven passage die ik me nog van een eerdere keer herinneren, die was in mijn beleving echt mega. Een 50 meter ervoor pak ik rechts een keerwater om iedereen te verzamelen. 2, 3, 4, 5 .... Waar is Cees? Het duurt even, heeft die traagheid dan toch weer toegeslagen?

Is dat een boot? iets blauws zie ik schemeren in het witte schuim. En daar, het schitteren van Cees zijn helm, naast de boot.

&&**$%%%@#, niet hier! Als ik Cees er niet uit krijg voor de volgende passage, dan zwemt hij minimaal nog een kilometer door groot water. Snel vaar ik naar hem toe en Cess laat zijn boot los en pakt mijn punt. "kom op, mee zwemmen, zo hard mogelijk", ik blijf het herhalen en trk Cees uiteindelijk het keerwater in. Pfew.

Ik ga niet direct met de groep achter de boot aan, eerst kijken of Cees ok is.

Geschrokken en enigzins van het padje zit hij aan de kant. Gelukkig trekt hij snel bij en ik geef hem instructies hoe bij het eindpunt te komen. Dan zegt hij dat al zijn papaieren, geld en telefoon in de boot ziten.... !

ww landecker 20150624 5

Hier is hij alweer boven Jan, maar wel met de broek op de knieen zullen we maar zeggen...

@#$%^& Snel mobiliseer ik de rest en even later gaan we in sneltreinvaart verder, wel pak ik na de volgende grote denderpassage nog en kerwater om te zien of iedereen er ok doorheen is gekomen. Dan op tempo verder zonder keerwaters naar het eindpunt in de hoop ergens een blauw stukje plastic te zien.

ww landecker 20150624 7

ww landecker 20150624 8

ww landecker 20150624 9

Op het eindpunt stoppen we, ik vaar niet door, ik heb geen idee waar de boot is en weet ook niet of er in het vervolg traject, wat nooit gevaren wordt, stuwen zitten. Jammer maar helaas. K voor Cees dat al zijn spullen weg zijn, maar die horen ook niet in een boot maar in een waterdicht zakje om je nek, op je lichaam. 

ww landecker 20150624 11

De chauffeurs halen de auto en Cees op en even later nemen we afscheid, Cees gaat eerst nog aangifte doen bij de politie en daarna rijden ze naar huis. De politie had al een melding gehad van een blauwe boot dij bij Imst (tientallen kilometers verder) was gespot.

Ik zet die avond een bericht op de 4-paddlers website maar tot de dag van vertrek op vrijdag is daar nog geen reactie op gekomen.

Die middag varen Tonny, Emiel en ik de Tosener strecke tot aan de camping in Prutz. Een paar grote golven treinen, maar verder niet veel bijzonders. Wel lekker varen onder een fel zonnetje.

ww landecker 20150624 12

ww landecker 20150624 13

ww landecker 20150624 14

Menno

Traject Landecker Schlucht: vanaf de steenhouwerij in Nesselgarten (hierboven ligt een interessant WW IV-V traject (1-2km), zeker bij een wat lagere waterstand). Uitstap aan de monding van de Sanna (terug door het dorp, over de brug naar de link oever, voorbij de supermarkt, in de bocht naar links steekt er een weggetje terug naar rechts, die eindigt op een parkeerplaats vlakbij de uitstap. Traject is 4 km WW III-IV. Groot water, bij hoog water niet gaan zwemmen :)

Waterstand: 355 cm op Peilschaal Inn / Perjen. Hoog water.

Traject Tosener Strecke: vanaf boogbrug in Tosens tot camping Prutz. 9 km. We hadden 1 km boven Tosens in moeten stappen, dan hadden we nog een paar honderd meter leuk WW IV kunnen varen. Tip voor de volgende keer.

Waterstand: 270 cm peilschaal Inn / Kajetansbrucke. Midden water