voor 15 batavieren:
Spaghetti alla Carbonara (Spaghetti met eieren en spek)
Benodigdheden |
Per person ca. |
|
Aantal personen: |
15 |
Knoflook |
0,25 |
teentje |
3,75 |
teentje |
Zout |
1 |
naar smaak |
15 |
naar smaak |
Peper (zwart) |
1 |
naar smaak |
15 |
naar smaak |
Bakbacon |
62,5 |
gram |
937,5 |
gram |
Geraspte parmezaanse en/of pecorino kaas |
22,5 |
gram |
337,5 |
gram |
Eieren |
1,333 |
stuk |
19,995 |
stuk |
Spaghetti |
125,0 |
gram |
1875 |
gram |
- De benodigheden inkopen!
- De bakbaco op een matig vuur bakken.
- Knoflook (kleingesnipperd) in bij de bakon doen en mee fruiten.
- De pasta al dente koken.
- De eieren met de kaas tot een massa roeren en met zout en peper op smaak brengen!
- De pasta bij de bacon in de pan doen.
- De eieren met de kaas met de pasta in de pan bakken.
Martin Brussau