Coulomb

wacht tot de youtube video wordt getoond

of ga direct naar de film op youtube  

Voor mij was het de eerste keer dat ik mee ben gegaan met de Alpenweek, de eerste keer dat ik op “wild water”heb gevaren ( hohenlimburg en 1 keer DWD in de eerste versnelling naar beneden tel ik maar niet mee), en de eerste keer dat ik ooit ben mee gegaan met een WW uitje van de Batavier.

Ik moet zeggen dit alles beviel me wel voor de 1e keer. Ik was ook de jongste ( vaarder) en werd zo nu en dan een keer ouderwets verwend met een chocolade ei ;).

Tijdens deze week was Maarten een soort van Wild Water babysit voor mij en gelukkig, anders weet ik niet aan welke rivier oever ik nou nog had gestaan ( die van de Var op een spoor). Dat is meteen de aanleiding dat ik dit schrijf.

De Coulomb (p?):

zicht op de rode kloof van de Var

Eerst moeten we na het opstaan en ontbijten weer een stuk rijden ( overal en nergens) (red: boven Var, boven Guillaume, die veel te veel en te zwart water had om veilig te kunnen varen) , om te kijken waar we misschien ook nog kunnen instappen) en dan de boten van het dak af en omkleden, daarna gaan varen.

Maar allereerst gaan de chauffeurs weer als gewoonlijk met z’n allen naar het uitstap punt ( de camping deze keer ). Terwijl de chauffeurs nog onderweg waren liepen er al 2 batavieren naar de instapplaats. Roel,Paul S en ik dachten: “laten wij daar ook maar vast heen gaan”. Helaas we keken even om en we zagen ze al niet meer, dan maar lopen en zien waar we uitkomen.

vlak na het instappunt

Dit "waar" werd een bouwplaats en ons instap punt bleek, na een kleine 20 minuten lopen, kijken en instappen 500 meter hoger te zijn dan HET instappunt. Maar gelukkig werden wij weer herenigd met de anderen, waarna we weer gewoon verder konden varen.

Het was een mooie snelstromende “sloot” (bata’s voor rivier ,heb ik tijdens deze week ook weer geleerd) met helder water , leuke golven en grappige keerwaters. Er werd veel gespeeld en ik probeerde zelf ook wel wat, maar de ervaring van de anderen was (de hele week al) niet met die van mij te vergelijken.

Alles was mooi en leuk totdat de “sloot” zich aansloot bij een groot “dump kanaal” genaamd de Var ( er werd grint in gedumpt).

De rivier werd erg vies, niet meer mooi helder maar trrrrrrrrroebel Grrrijs. De rivier bleef wel lekker doorstromen, maar nu komt het …

Na 2 best flinke walsen kwam een nog flinkere WALS ( met een steen > rara hoe weet ik dat?!) en deze sloeg mij om, ik zal jullie de details besparen en maar meteen “to the point” komen…. Ik trok aan mij "lusje" en kwam boven, mocht zwemmen, vervolgens klimmen en weer abseilen zonder touw.

De rest van de week verliep weer goed. Kortom ik ben weer een ervaring rijker en wil voorlopig nog niet stoppen met kanoën. Haven a nice day en voor de avond bezoekers van deze site: Welterusten,

Morris

Ik gan na het varen nog even snel de Vesubie bekijken en Hans maakt van de gelegenheid gebruik om visjes te scoren.

De forellen zijn in het dekzijltje gepakt en Hans rekent af

Nu nog even boodschappen doen

 

 

Dag 1: Sesia van onder Balmucia tot de eerste stuw voor Varallo

Dag 2: Sesia - Genova - Nice - Entrvaux

Dag 3: Verdon net onder Colmars tot ergens halverwege

Dag 4: Coulomb - Var - Camping

Dag 5: Esteron van brug bij Vascogne tot Roquesteron (achter het dorp)

Dag 6: Vesubie, vanaf St. Jean de la Revière tot monding in de Var

Dag 7: Verdon van Castellane tot pint Sublime (pre-Canyon)